به گزارش پارسینه، راز اثرگذاری زعفران در ترکیبات زیستی منحصر به فردش نهفته است کروسین (crocin) و سافرانال (safranal) این دو مولکول قدرتمند میتوانند جلوی تجمع پروتئینهای آمیلوئید بتا را بگیرند همان توده های سمی که عامل اصلی تخریب نورون ها در آلزایمر شناخته میشوند. افزون بر این زعفران به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب طبیعی عمل میکند و از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت میکند - دو دشمن خاموشی که به تدریج ارتباط میان سلولهای عصبی را از هم می باشند. نتیجه ی نهایی حفظ سیناپسها و پایداری مسیرهای عصبی است که حافظه و توجه را زنده نگه می دارند.
اما شاید عمیق ترین پیام این تحقیق فراتر از درمان آلزایمر باشد. زعفران به ما یادآوری میکند که مرز میان دانش سنتی و علوم اعصاب مدرن روزبه روز در حال محو شدن است. ترکیبی که روزی در کشتزارهای خراسان برای رنگ و عطر استفاده می شد. امروز در خط مقدم پژوهش های نورودژنراتیو تحلیل برنده ی عصبی قرار دارد. در جهانی که داروهای پیچیده و گران قیمت هر روز تولید میشوند زعفران نشان داده است که گاهی پاسخ بزرگ در دل طبیعت پنهان است - در گل کوچک و ظریفی که میتواند آینده ی درمان آلزایمر را بازنویسی کند.
.gif)
.gif)







.gif)



0 دیدگاه