به گزارش پارسینه؛ کبسه نه تنها یک غذا، بلکه نماد مهماننوازی در کشورهای حاشیه خلیج فارس است. کلید موفقیت در این غذا، انتخاب ادویه مرغوب و پخت مرغ به شیوهای است که آب گوشت را برای خوشطعم کردن برنج حفظ کند.
مواد لازم:
برای مرغ:
مرغ کامل (حدود 1 کیلوگرم) یا ران و سینه مرغ
پیاز بزرگ خرد شده (1 عدد)
سیر (3 حبه)
هویج و فلفل دلمهای (به صورت مکعبی کوچک، اختیاری)
رب گوجه فرنگی (1 قاشق غذاخوری)
گوجه فرنگی رنده شده (1 عدد)
ادویه مخصوص کبسه (بهصورت درسته): هل سبز (5 عدد)، میخک (3 عدد)، چوب دارچین (یک تکه کوچک)، برگ بو (2 برگ)، لیمو عمانی (2 عدد، سوراخ شده).
برای برنج:
برنج باسماتی مرغوب (3 پیمانه، خیسخورده در آب و نمک به مدت 30 دقیقه)
آب مرغ (به میزان لازم، حدود 6 پیمانه)
زعفران دمکرده، کشمش پلویی و خلال بادام/پسته (برای تزئین)
مراحل پخت:
تفت دادن اولیه: در یک قابلمه بزرگ، پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. مرغها را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگشان تغییر کند.
افزودن طعمدهندهها: رب گوجه، ادویههای درسته کبسه (هل، میخک، لیمو عمانی و…) و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
پخت مرغ: آب داغ به حدی اضافه کنید که روی مرغها را بپوشاند. اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت 45 تا 60 دقیقه بپزد تا کاملاً نرم شود.
آمادهسازی آب مرغ: پس از پخت مرغ، آن را از قابلمه خارج کنید. ادویههای درسته را از آب مرغ خارج کرده و آب مرغ را با زعفران دمکرده مخلوط کنید تا رنگ دلخواه به دست آید. این آب، مایه اصلی طعم برنج است.
پخت برنج: برنج باسماتی خیسخورده را آبکش کرده و به آب مرغ (که به جوش آمده) اضافه کنید. پس از تبخیر آب نسبی، حرارت را بسیار کم کنید، در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید برنج به روش دَم کشیدن آماده شود (حدود 20 دقیقه).
برشته کردن مرغ (اختیاری): برای داشتن مرغ کبابیتر، میتوانید مرغ پخته شده را با کمی رب و کمی از آب مرغ مخلوط کرده و در فر یا گریل به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا سطح آن طلایی و برشته شود.
سرو: برنج را در ظرف سرو پهن کرده، تکههای مرغ را روی آن قرار دهید و با کشمشهای تفت داده شده و مغزهای خلال شده تزئین نمایید. کبسه معمولاً با سالاد شیرازی عربی یا سس تند “دقوس” سرو میشود.
0 دیدگاه