ملاقات زندانی با بوی باروت

سالن ملاقات اوین این بار نه محل دیدار که وعده‌گاه مرگ شد. قرار بود زندان امن باشد و زندانی در امان، اما بامداد سوم تیرماه، در روزهای تهاجم رژیم صهیونیستی به کشورمان، لبخند بر لبان زندانیانی که بعد از انتظار به سالن ملاقات آمده بودند برای همیشه خشک شد.
ملاقات زندانی با بوی باروت

به گزارش پارسینه به نقل از ایران؛ خانواده‌های مشتاق، مددکاران و کارکنان بخش‌های اداری زندان حتی عابران و همسایه‌ها از پرتابه‌های دشمن در امان نماندند. اوین رنگ خون گرفت و 79 غیرنظامی شهید شدند. قسمت‌های مختلفی از جمله بخش‌های اداری، بهداری و سالن ملاقات تخریب شد. حجم تخریب‌ها اما فقط به ساختمان اوین محدود نشد، همسایه‌ها هم خانه و زندگی‌شان را از دست دادند.  ماشین‌های پارک شده ملاقات‌کنندگان و همسایه‌ها هم خسارت دید. همه این فجایع در حالی رخ داد که بر اساس کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو (1949) و پروتکل اول الحاقی آن (1977)، طرف‌های درگیر در هر مخاصمه نظامی موظف به رعایت اصولی همچون تفکیک میان نظامیان و غیرنظامیان، تناسب در حملات و نهایت احتیاط برای پیشگیری از آسیب به اهداف غیرنظامی هستند.  ماده 48 پروتکل اول صراحتاً تأکید دارد که تنها اهداف نظامی می‌توانند هدف قرار گیرند و حمله به اماکن غیرنظامی مانند بیمارستان‌ها، مدارس و مراکز نگهداری زندانیان مطلقاً ممنوع است. مطابق ماده 8 اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) نیز حمله عمدی به اهداف غیرنظامی یا اقداماتی که به‌طور گسترده باعث تلفات غیرنظامیان شود، صریحاً در زمره جنایت جنگی قرار دارد. سازمان ملل متحد نیز در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی شدید نسبت به این حمله، اعلام کرد که این اقدام می‌تواند مصداق جنایت جنگی باشد و باید در مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.  در حمله به ندامتگاه اوین، بخش‌هایی چون بند زنان، کتابخانه، ساختمان اداری، سالن ملاقات و بهداری مورد هدف قرار گرفتند؛ فضاهایی که هیچ کارکرد نظامی ندارند.  شهادت 79 نفر که اغلب آنها غیرنظامی بودند، به‌خوبی نشان داد در این حمله کوچک‌ترین توجهی به اصل تناسب و حرمت جان انسان‌ها نشده است.

با این اوصاف بعد از تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی به زندان اوین و نقض همه قوانین بین‌المللی، مقامات قضایی تدابیر لازم را برای صیانت از سلامتی و امنیت زندانیان به کار گرفتند و در این زمینه به فوریت اقدام لازم برای ارتباط زندانیان با خانواده‌ها و رفع نگرانی آنها برقرار شد.

دیگران چه می خوانند:

همچنین قوه‌ قضائیه از همان لحظات اولیه با اطلاع‌رسانی خود راه را بر اخبار جعلی و فیک‌نیوزها بست و با ایجاد بستر بازدید رسانه‌ها و خبرنگاران بین‌المللی از جمله رویترز، آسوشیتدپرس، روسیاالیوم، العربی، الجزیره، سی‌سی تی‌وی و آناتولی اقدامات خوبی انجام داد. اصحاب رسانه از بخش‌های مختلف بازداشتگاه اوین (بیمارستان و سالن ملاقات) که مورد اصابت پرتابه‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود، بازدید کردند تا راویان صادق جنایت‌های رژیمی باشند که ظاهراً در برابر هیچ قانون و سازمان بین‌المللی پاسخگو نیست.

ملاقات زندانی با بوی باروت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟