به گزارش پارسینه، این پلوی اعیانی با ظاهری چشمنواز و عطر دلانگیز، زینتبخش سفرههای شما خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه شاه پلو
گوشت تازه و بدون استخوان: 400 گرم
آلو: 100 گرم
قیصی: 100 گرم
کشمش: 100 گرم
برنج: 4 پیمانه
بادام هندی: 120 گرم
هویج: 2 عدد (رشته شده)
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
ادویه: نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین (به مقدار لازم)
سیر: 2 حبه
کره: 100 گرم
پیاز: 1 عدد
طرز تهیه
آماده سازی گوشت: در ابتدای کار، پیاز و سیر را در کره تفت دهید تا طلایی شوند. سپس تکههای گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. ادویهها (نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین) و زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کنید. مقداری آب بریزید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا نرم شود. در این فاصله، برنج را آبکش کنید.
تهیه مواد میانی: در تابهای جداگانه، هویج رشته شده را در کره تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس قیصی، آلو، کشمش و بادام هندی را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید. ادویهها و مقداری آبلیمو را اضافه کرده و در نهایت گوشت پخته شده را به همراه یک ملاقه از آب گوشت به مواد میانی بیفزایید و مخلوط کنید. مواد میانی خوشمزه "شاه پلو" آماده است.
چیدن و دم کردن پلو: برای داشتن تهدیگی یکدست و طلایی، کف و دیوارههای قابلمه را چرب کنید و با نان لواش بپوشانید. لایهلایه برنج آبکش شده و مواد میانی شاه پلو را داخل قابلمه بریزید و به آرامی فشار دهید. در آخر، روی برنج زعفران دم کرده بریزید و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید پلو به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
نکته: در روش سنتی تهیه شاه پلو، پس از چیدن مواد، روی سطح برنج نیز نان گذاشته و قابلمه را در فر قرار میدهند تا تمام اطراف پلو تهدیگ داشته باشد. اما در این روش خانگی، امکان تهیه آن روی اجاق گاز نیز فراهم شده است.
این پلوی مخلوط بینظیر اکنون آماده سرو است. امیدواریم با تهیه این غذای لذیذ، از طعم بهشتی آن لذت ببرید.
0 دیدگاه