به گزارش پارسینه مسلم صالحی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا، در رابطه با ساماندهی اتباع خارجی بیان کرد: متاسفانه در چند سال اخیر شاهد ورود بیرویه مهاجرین افغان به داخل کشور هستیم و فکر میکنم شاید تنها کشوری هستیم که این اندازه و به این راحتی مهاجرین میتوانند به مرزهای آن وارد شوند؛ علیرغم اقدامات جزئی هم که انجام میشود مبنی بر بحث جمع آوری این افراد و بردن آنها به مرزهای کشور، اما متاسفانه آنها بسیار زودتر از موعد مقرر به داخل کشور برمیگردند که نشان میدهد اقدامات ما اصلاً سازنده نبوده است.
وی افزود: حضور این تعداد مهاجر در داخل کشور، هم فرصتهای کار را از نیروهای داخلی میگیرد و از حیث اجتماعی، فرهنگی و امنیتی در بسیاری از مناطق تعادل را به هم ریخته است؛ بسیاری از ناامنیهایی که در سطح شهرها شاهد هستیم و همچنین ورود اسلحه به کشور، توسط برخی از این افراد صورت میگیرد؛ بعضی از این افراد آموزش دیده و نیروهای نظامی هستند که از خاک افغانستان وارد کشور میشوند که میتواند منشا بسیاری از خطرات باشد.
پیری جمعیت را نمی توان با مهاجرین افغان جبران کرد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از شورای عالی امنیت و ملی وزارت کشور میخواهیم هرچه زودتر مرزهای کشور را با دیوارکشی مسدود کنند. هرچند این کار در مرزهای شرقی شروع شده ولی با پیشرفت بسیار کمی همراه است؛ قطعاً با دیوارکشی میتوانیم ورود و خروج مهاجرین را ساماندهی کنیم. از سوی دیگر مسئولین باید عزم جدی در این رابطه وجود داشته باشند چراکه این حد سهل انگاری میتواند تبعات بسیاری به وجود بیاورد. متاسفانه برخی از مسئولین عنوان میکنند که چون جمعیت ایران در حال پیر شدن است بنابراین اجازه بدهیم افغان ها وارد کشور شوند، در حالی که راه جبران کمبود جمعیت ورود اتباع به کشور نیست.
وی افزود: کشورهای مثل عمان و امارات هم با جمعیت جوان مواجه هستند اما اقدام به پذیرش سرمایهگذار میکنند نه مهاجر! در حالی که سرمایهگذاران افغانستانی در ترکیه و اروپا سرمایهگذاری میکنند و افرادی که از نظر توانمندی و سرمایه گذاری در سطح پایینی هستند، وارد ایران شدند.
روزانه بالغ بر 4 الی 5 هزار ویزا برای اتباع افغانستانی صادر میشود
آقای صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: باید طبق یکسری ضوابط قانونی، اجازه ورود مهاجران را بدهیم کما اینکه در کل دنیا هم همین رویه وجود دارد و اگر تخصصی و یا پولی دارند که به درد کشور ما میخورد، پذیرش شوند درحالی که متاسفانه روزانه بالغ بر 4 الی 5 هزار ویزا برای اتباع افغانستانی صادر میشود که آمار بسیار زیادی است؛ اما کشوری مانند پاکستان که قرابت فرهنگی و منافع مشترک بیشتری با افغانستان دارد چنین کاری را انجام نمیدهد.
0 دیدگاه