برترین جنگنده‌های جهان در سال ۲۰۲۳: جنگنده‌های روسیه و چین

در دومین قسمت از مطلب برترین جنگنده‌های جهان در سال ۲۰۲۳ این بار جنگنده های ساخته شده توسط روسیه و چین را مرور می کنیم.
برترین جنگنده‌های جهان در سال ۲۰۲۳: جنگنده‌های روسیه و چین

به گزارش «پارسینه»، جت های جنگنده ستون فقرات نیروی هوایی و به طور کلی، ارتش هر کشوری محسوب می شوند. به همین دلیل هر کشوری که خواهان قدرت جهانی باشد نیازمند یک نیروی هوایی مقتدر مجهز به برترین جنگنده های دنیا است. پس از آنکه در مطلبی به برترین جنگنده های غربی در سال 2023 پرداختیم، در این مطلب برترین جنگنده های جهان در سال 2023 را که توسط روسیه و چین ساخته شده اند مرور می کنیم. منبع این گزارش «اسلش گیر» است.

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

دیگران چه می خوانند:

سوخو-35

SU-35 یک جت جنگنده قدیمی است که پس از بیش از سه دهه همچنان جزء اصلی نیروی هوایی روسیه است و در چین و سایر کشور‌های آسیایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این هواپیما با هدف مقابله با «اف-22 رپتور» آمریکایی ساخته شد و مانند آن دارای توانایی جهت دهی رانش برای بهبود مانورپذیری است. این جنگنده قادر به حمل مقدار زیادی موشک هوا به هوا است و در درجه اول برای درگیری با هواپیما‌های دشمن طراحی شده است.

برای صحنه‌های مدرن نبرد، سوخو-35 مجهز به سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته است، به ویژه، دارای یک سیستم راداری قدرتمند Irbis-E است که می‌تواند هواپیما‌های دشمن را در فاصله بیش از 400 کیلومتری شناسایی کند. بر اساس گزارش ها، این هواپیما همچنین می‌تواند هواپیما‌های رادارگریز را در فاصله حدود 80 کیلومتری ردیابی کند.

سوخو-35 با حداکثر سرعت 2.25 ماخ، یک جت جنگنده فوق العاده سریع است و می‌تواند تا ارتفاع 60 هزار پایی پرواز کند. با قیمت اولیه حدود 85 میلیون دلار، این جنگنده یک مورد ارزان قیمت حساب نمی‌شود.

 

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

سوخو-57

این جت جنگنده جدید که توسعه اش از دهه 1970 آغاز شده بود، سرانجام در سال 2020 وارد خدمت شد. این جنگنده از اجزای غیر متعارف «بیونیک» برای ایجاد برتری‌هایی مانند افزایش توانمندی مخفی کاری استفاده می‌کند. تا آنجا که می‌دانیم تنها 12 فروند سوخو-57 در حال خدمت هستند و مسکو استفاده از آن را به حریم هوایی روسیه محدود کرده است تا در معرض خطر سرنگونی قرار نگیرد. به این ترتیب، این جنگنده به نقش‌های از راه دور محدود شده است که فناوری‌های مخفی و پیشرفته‌اش را از دست دشمن دور نگه می‌دارد.

سوخو-57 از جت‌های جهت دهی رانش برای افزایش مانور استفاده می‌کند و می‌تواند تا سرعت 2 ماخ پرواز کند. این جت جنگنده مجهز به سیستم دفاع لیزری است که موشک‌های دشمن را با پرتو‌های لیزر کور می‌کند تا آن‌ها را مختل کرده و به جایی دور از هدف بفرستد. آرایه‌ای از شش دیش راداری به آن اجازه می‌دهد تا 60 هدف را به طور همزمان ردیابی کند. این دیش‌های رادار در اطراف بدنه هواپیما پخش شده‌اند و آن را قادر می‌سازند تا این اهداف را تقریباً از هر زاویه‌ای شناسایی کند. سوخو-57 طولانی‌ترین برد مافوق صوت را در بین جت‌های جنگنده دارد و می‌تواند بیش از 1500 کیلومتر را با سرعتی فراتر از سرعت صوت پرواز کند.

سوخو-57 همچنین می‌تواند به موشک‌های بالستیک مینیاتوری که با سرعت مافوق صوت حرکت می‌کنند مجهز شود.

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

میگ 35

این جت جنگنده جدید و بسیار توانمند ترسناک است، اما به دلیل مشکلات تولید در شرکت سازنده آن هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته است. میگ 35 می‌تواند 30 هدف مختلف را ردیابی کند و همزمان با 6 هدف درگیر شود. این کار را با دو سیستم مکان یابی نوری انجام می‌دهد، یکی در جلو و روی هواپیما برای جستجوی اهداف هوایی، و دیگری در زیر بدنه که به دنبال اهداف سطحی است. با این حال، سامانه هدف گیری میگ 35 علی رغم توانایی‌هایی که دارد، در مقایسه با هواپیما‌های مدرن مشابه یک ضعف حسابم می‌شود. در حالی که میگ 35 می‌تواند تا 30 هدف را در یک زمان ردیابی کند، این تعداد برای سوخو-57 خود روسیه دو برابر است. بعلاوه، تردید‌هایی وجود دارد که آیا ارتش روسیه می‌تواند همان شبکه پشتیبانی مدرنی را که نظامیان آمریکایی و چینی می‌توانند فراهم کنند، ارائه دهد.

میگ 35 دارای توانمندی تغییر بردار رانش برای افزایش قدرت مانور است و حداکثر سرعت آن 2.25 ماخ است. این جنگنده به یک توپ 30 میلی متری مجهز است و می‌توان انواع موشک‌ها و بمب‌ها را روی آن نصب کرد.

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

چنگدو جی-20 مایتی دراگون

اطلاعات زیادی در مورد Chengdu J-20 Mighty Dragon که یک جت جنگنده بسیار محرمانه است، در دست نیست. این هواپیما برای رقابت با جت‌های مدرن آمریکا طراحی شده است، هرچند به سختی می‌توان گفت که آیا واقعاً می‌تواند با آن‌ها در یک داگفایت برابری کند یا خیر. به احتمال زیاد جی-20 برای چنین درگیری‌هایی در نظر گرفته نشده است، زیرا به نظر نمی‌رسد که دارای توپ‌های چرخشی لازم برای این درگیری‌ها باشد. در عوض، این جنگنده از موشک برای نبرد‌های طولانی مدت استفاده می‌کند. جی-20 دارای یک سامانه حسگر و صفحه نمایش تقویت شده هلمت، مانند جت‌های جنگنده پیشرفته آمریکایی است و همچنین دارای قابلیت‌های پنهان کاری است.

چنگدو جی-20 حداکثر سرعت 2.25 ماخ و برد 4500 کیلومتر دارد. مدل‌های جدیدتر جی-20 دارای سوپر کروز هستند، به این معنی که می‌توانند بدون پس سوز با سرعت بالا حرکت کنند. این یک جنگنده نسل پنجم است و گمانه زنی‌هایی وجود دارد که بر اساس نقشه‌های سرقت شده اف-22 ساخته شده باشد. هزینه تولید آن بین 100 تا 120 میلیون دلار است که جی-20 را به یکی از گران قیمت‌ترین جت‌های جنگنده تبدیل می‌کند.

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

چنگدو جی-10 ویگرس دراگون

Chengdu J-10 Vigorous Dragon اولین جت جنگنده تولید شده توسط چین و هواپیمای اصلی مورد استفاده توسط نیروی هوایی این کشور است. جی-10 با حداکثر سرعت 2.2 ماخ، تقریباً هم سرعت جی-20 است و در ابتدا برای مقابله با جنگنده‌های نسل چهارم شوروی ساخته شد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، با کاهش نیاز به هواپیما‌های تخصصی هوا به هوا، جی-10 به یک جنگنده چند منظوره تبدیل شد.

جی-10 مجهز به رادار کنترل آتش پالس داپلر است که می‌تواند ده هدف را ردیابی کرده و با چهار هدف به طور همزمان درگیر شود. این جنگنده در انواع تک سرنشین و دو سرنشین عرضه می‌شود و هزینه‌ها بر اساس مختصان آ بسیار متفاوت است. جی-10 بر خلاف جی-20 مجهز به یک توپ 23 میلی متری تک لول برای نبرد هوا به هوا است و علاوه بر آن به موشک‌های هدایت شونده راداری و فروسرخ و همچنین بمب‌های هدایت شونده است. قیمت آن بین 40 تا 65 میلیون دلار است و به کشور‌های دیگر مانند پاکستان فروخته شده است.

برترین جنگنده‌های جهان در سال 2023: جنگنده‌های روسیه و چین

شنیانگ اف سی-31

Shenyang FC-31 (که به نام SAV J-31 نیز خوانده می‌شود) یکی دیگر از جت‌های جنگنده بسیار محرمانه چین است که بسیار شبیه به جنگنده‌های نسل پنجم آمریکایی است. این یک جنگنده رادارگریز متوسط است، بدون سلاح‌های بیرونی که می‌تواند قابلیت‌های رادارگریزی آن را به خطر اندازد. این هواپیما در حال قرار گرفتن روی مدل‌های غول‌پیکر ناو‌های هواپیمابر در چین دیده شده است که منجر به این گمانه‌زنی شده که قرار است در نیروی دریایی چین به کار گرفته شود. این احتمال وجود دارد که حدود 70 میلیون دلار هزینه تولید اف سی-31 شود.

قسمت جلویی اف سی-31 شباهت زیادی به اف-35 دارد، در حالی که دم آن شبیه به اف-22 است. مانند سایر جت‌های جنگنده مدرن چینی، این شباهت احتمالاً به دلیل تمایل این کشور به الگوبرداری از طرح‌های آمریکا است. حداکثر سرعت آن 1.8 ماخ است و از اف-22 سنگین‌تر است. احتمالاً برای پرواز از رمپ پرش اسکی ناو‌های قدیمی چینی بسیار سنگین است، اما چین اخیراً اولین ناو عرشه مسطح خود را با پرتابگر الکترومغناطیسی مستقر کرده است که اجازه می‌دهد تا اف سی-31 با بار کامل پرتاب شود.

برترین جنگنده‌های جهان در سال ۲۰۲۳: جنگنده‌های روسیه و چین

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟