انداختن شور معمولا پای ثابت هر سال است. طعم ترش و خوشنمک و در عین حال ترد شور در کنار غذاهای مختلف بینظیر است. بنابراین با طرز تهیه شور خانگی و خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شور خانگی
گل کلمدو کیلوگرم
هویجیک کیلوگرم
کرفس600 گرم
خیار قلمییک کیلوگرم
فلفل سبز200 گرم
سیرچهار بوته
ترخون100 گرم
شوید100 گرم
جعفری100 گرم
مرزه100 گرم
سرکه سفید به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه شور خانگی
مرحله اول
در طرز تهیه شور خانگیابتدا ظرف مناسبی که قرار است شور را داخل آن بریزید، شسته و کاملا خشک کنید. بهتر است از ظرف شیشهای استفاده کنید.
مرحله دوم
کلمها را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و خوب بشویید سپس روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود.
مرحله سوم
در ادامه صیفیجات و سبزیهای دیگر را شسته و هویجها را هم پوست بکنید. هویج و کرفس را خرد کرده و مقداری از برگهای کرفس کنار بگذارید. دقت کنید که حلقههای کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشند و اگر خیار قلمی انتخاب کردید، میتوانید بدون آن که خرد کنید به صورت درسته از آنها استفاده کنید در غیر این صورت خیارها را برش بزنید. اگر تمایل دارید طعم سیر و فلفلها در ترشی بیشتر احساس شود میتوانید تعدادی از آنها را هم خرد کنید.
مرحله چهارم
تمامی مواد را روی پارچهای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. یک قابلمه برداشته و به ازای هر یک لیتر آب، 3 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برای این که اجزای شور سفید بمانند، به ازای هر یک لیتر آب، نصف لیوان سرکه سفید هم به قابلمه اضافه کنید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا مایه از حرارت بیفتد.
مرحله پنجم
در طرز تهیه شور خانگی اگر نمک مایه زیاد شد، نگران نباشید چون شور بودن راه حل دارد، اما کمنمک بودن باعث کپک زدن ترشی شما میشود.حال نوبت به چیدن مواد داخل ظرف است. مقداری از سبزیجات معطر را کف ظرف قرار داده در لایه بعدی کرفس، هویج و گل کلمها را بچینید و لایهها را تکرار کنید. فراموش نکنید که بین لایهها سیر و فلفلها را هم حتما بچینید. چند برگ کرفس هم داخل ظرف قرار دهید تا شور خوشعطرتر شود.
مرحله ششم
در ادامه آب و نمکی را که کمی خنک شده روی مواد ریخته و تا بالای ظرف پر کنید. در این مرحله میتوانید تعدادی برگ کرفس را به عنوان محافظ روی مواد قرار داده و سپس روی شیشه را نایلون بکشید و درب آن را محکم ببنید تا مانع از ورود هوا با داخل شیشه شود. یک نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید به آن توجه کنید این است که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشند (بنابراین تمام صیفیجات را کاملا خشک کنید)
مرحله هفتم
ظرف شور را داخل محیط آشپزخانه نگه دارید. بعد از گذشت یک روز، درب شور را باز کرده و اگر احتیاج بود دوباره شور آب اضافه کنید و درب را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید.بعد از دو هفته شور آماده است.
منبع: کاله
0 دیدگاه