این جنگنده‌های آمریکایی به درد جنگ نمی‌خورند! +عکس

در این مقاله قصد داریم تا عجیب‌ترین هواپیما‌های نظامی در تاریخ آمریکا را به شما معرفی کنیم.
این جنگنده‌های آمریکایی به درد جنگ نمی‌خورند! +عکس

خبرآنلاین نوشت: آمریکا از آغاز جنگ جهانی دوم به بعد صدها هواپیما ساخته است. مهندسان هوانوردی در این کشور گهگاهی به سراغ طراحی هواپیماهای عجیب و غریب که ظاهری متفاوت و حیرت‌انگیز دارند رفته‌اند.

بسیاری از این طرح‌های عجیب و غریب هرگز به شکل عمده تولید نشدند ولی همین طراحی‌ها نیز به تاریخ هوانوردی و دانش ما در مورد اینکه چه طراحی‌ای برای یک هواپیمای نظامی خوب است و چه طرح‌هایی کاربردی نیست کمک زیادی کردند. در ادامه با تعدادی از این هواپیماها آشنا می‌شویم.

دیگران چه می خوانند:
 

ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم در دسامبر سال 1941 باعث شد که سرویس‌های مسلح مختلف، ده‌ها پروژه هواپیمایی را به صورت اورژانسی تامین مالی کنند که البته بسیاری از این هواپیماها هرگز به خدمت گرفته نشدند. یکی از بدنام‌ترین این هواپیماها XF5U "Flying Flapjack" بود که یک جنگنده غیرمتعارف بود که برای ناو نیروی دریایی آمریکا طراحی شده بود.

این جنگنده‌های آمریکایی به درد جنگ نمی‌خورند! +عکس

 

در هواپیمای XF5U از ترکیب منحصر به فرد بال و بدنه استفاده شده بود. بال‌های این هواپیما به شکل کلوچه و بزرگ بودند و این امکان را برای هواپیما فراهم می‌کردند که در فواصل کوتاه، با سرعت کمی بلند شده یا فرود بیاید و این یک ویژگی ایده‌آل برای هواپیماهای جنگنده بود. این هواپیما مجهز به دو موتور شعاعی Pratt & Whitney XR-2000بود که برای یک هواپیمای دوران جنگ جهانی دوم غیرمعمول به شمار می‌رفت و در عین حال دو تثبیت کننده عمودی نیز داشت.

متاسفانه این هواپیما با مشکلات فنی متعددی مواجه شد و در سال 1945 با ظهور جنگنده‌های جت، کاملا منسوخ و تولید آن در سال 1947 به طور کلی متوقف شد.

این هواپیما در حقیقت نوعی تلاش برای ساخت یک هواپیمای ترابری فشرده برای نیروی دریایی آمریکا بود. محدود بودن فضا در عرشه‌های پروازی ناوهای هواپیمابر باعث شد تا نیروی دریایی آمریکا به سراغ طرح‌های هواپیماهایی برود که بال‌های آنها جمع و جور بوده و یا بدون بال باشند.

این هواپیما چهار بال داشت که هر یک دارای یک موتور توربوشفت جنرال الکتریک YT58-GE-8B/D با قدرت 1250 اسب بخار بود. این موتورها دارای پروانه‌های سه پره‌ای بودند. هواپیمای X-22 قابلیت حمل دو خدمه و شش مسافر و 680 کیلوگرم بار را داشت.

این جنگنده‌های آمریکایی به درد جنگ نمی‌خورند! +عکس

یکی از قابلیت‌های جالب‌توجه این هواپیما این بود که می‌توانست به صورت عمودی برخاسته یا فرود بیاید و در عین حال موتورهای خود را 45 درجه به جلو بچرخاند تا در فضاها یا فرودگاه‌های کوچک فرود راحتی داشته باشد.

متاسفانه ایده هواپیمای X22 هم به نتیجه نرسید. یک هواپیمای چهار موتوره که تنها می‌توانست شش نفر را حمل کند، در مقایسه با هلیکوپتری مثل UH-1 "Huey" که می‌توانست همین کار را با یک موتور انجام دهد، حرفی برای گفتن نداشت و طرح‌های روتور مجرا ، نتوانست در حد پیش‌بینی‌ها ظاهر شود.

این جنگنده‌های آمریکایی به درد جنگ نمی‌خورند! +عکس

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟