خبرگزاری جمهوری اسلامی، در واکنش به ادعای نیروی دریایی آمریکا در روز چهارشنبه 14 تیر، مبنی بر تلاش ایران برای توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز نوشت که «یک منبع آگاه دفاعی»، این موضوع را تکذیب کرده است.
ایرنا نوشت: «در پی ادعای نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی این موضوع را تکذیب کرد.»
پیشتر در روز چهارشنبه، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، گزارش داده بود، نیروهای ایرانی تلاش کردهاند دو نفتکش تجاری را که به «شکل قانونی در آبهای بینالمللی» در حرکت بودند، توقیف کنند.
اما نیروی دریایی آمریکا مدعی شده روزگذشته توانسته با مداخله خود در دریای عمان مانع از توقیف دو نفتکش تجاری به دست نیروهای ایران شود.
شرکت انرژی آمریکایی شورون درباره تلاش ایران برای توقیف نفتکشها گفته است یک مورد به نفتکش بزرگ ریچموند مرتبط بوده و تمامی خدمه این کشتی سالم هستند.
به گفته تیموتی هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا کشتی ایرانی در تلاش دوم خود برای توقیف این نفتکش، اقدام به تیراندازی کرد.گفته می شود این اتفاقات در آبهای میان ایران و عمان رخ داده است.
مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در مورد ادعای حمله نیروهای ایران به این دو نفتکش مدعی شده: «حمله بیدلیل نیروی دریایی ایران به کشتی ریچموند وویجر و تعرض آنها به کشتی تیآراف ماس ناقض قوانین بینالمللی و مخل امنیت و ایمنی تردد در منطقه است.»
طبق ادعای سنتکام، یک کشتی نظامی ایران چهارشنبه ساعت یک بامداد به وقت محلی به کشتی تیآراف ماس، با پرچم جزایر مارشال نزدیک شد، اما وقتی ناوشکن یواساس مکفال آمریکا به محل رسید، کشتی ایرانی از محل دور شد.
به گفته سنتکام، در این ماموریت همچنین هواپیمای گشت دریایی پی-8 پوسایدون و پهپاد امکیو-9 ریپر ایالات متحده نیز حضور داشتند.
به ادعای سنتکام، از سال 2021 تا کنون، ایران حدود 20 کشتی را در آبهای بینالمللی هدف توقیف قرار داده است.
همچنین به گزارش رویترز، دادههای ردیابی شرکت دریایی ریفینیتیو نشان میدهد که نفتکش ریچموند وویجر پیش از حادثه روز چهارشنبه در خلیج عمان در راس تنوره در شرق عربستان سعودی پهلو گرفته بود. این شرکت ردیابی دریایی میگوید، کشتی «ریچموند وویجر» اکنون منطقه را ترک کرده است.
بر اساس آمار و دادههای شرکت تحلیلی ورتکسا، حدود یک پنجم عرضه نفت خام و دیگر فرآوردههای نفتی دنیا از تنگه هرمز عبور میکند.
0 دیدگاه