بررسی توان پهپادی جمهوری آذربایجان؛ از شایعه تا واقعیت +تصاویر

در ادامه به لیستی از پهپادهای خریداری شده توسط جمهوری آذربایجان می پردازیم.
بررسی توان پهپادی جمهوری آذربایجان؛ از شایعه تا واقعیت +تصاویر

جمهوری آذربایجان در زمینه نظامی، همکاری های متعددی با کشورهایی نظیر اسرائیل و ترکیه دارد و در جنگ سال 2020 از پهپادهای این دو کشور علیه ارمنستان بهره گرفت.

اولین پهپادی که جمهوری آذربایجان سفارش خرید آن را به اسراییل داد، پهپاد Aerostar است که در عملیات های نظامی و غیر نظامی اطلاعاتی، نظارتی، شناسایی و ... قابل استفاده است. سرعت این پهپاد 304 متر در دقیقه است که حداکثر پرسه زدن آن در هوا، حدود 12 ساعت است و حداکثر سرعت آن 203 کیلومتر در ساعت است.

دیگران چه می خوانند:
بررسی توان پهپادی جمهوری آذربایجان؛ از شایعه تا واقعیت
 

این پهپاد قادر است عملیات هدایت آتش توپخانه، تعیین هدف و عملیات کنترل مرز را انجام دهد.

جمهوری اذربایجان طی دو سری، توانست 14 فروند از این پهپاد را تحویل گیرد.

کار سفارش پهپادی اذربایجان به همین جا ختم نشد و در سال 2008 سفارش هرمس 450 را داد.

هرمس 450 پهپادی است که داده‌های نظامی و اکتشافی را به صورت واقعی بدون اینکه متاثر از پردازش های خاصی شود، در اختیار پایگاه‌ زمینی خود قرار می‌دهد. علاوه بر قابلیت انجام ماموریت‌های شناسایی، قابلیت‌های نظارت، هدایت آتش توپخانه، نظارت دریایی، ارزیابی خسارات وارده در جنگ و البته قابلیت رزمی نیز از دیگر ماموریت های آن است. بیشترین زمان عملیاتی پهپاد هرمس 450، 20 ساعت بوده و ارتفاع عملیاتی ان 5.5 کیلومتر است.

پهپاد هرمس

البته پس از مدتی، آذربایجان به خرید نسل جدید هرمس، یعنی هرمس 900 نیز علاقه مند شد. پهپادهای هرمس 900 دارای سیستم هدایت ماهواره ای است و برد پروازی آن در حدود 2000 کیلومتر است.

هرمس 900

سفارش بعدی آذربایجان به اسراییل ، پهپادهای هرون و سرچر بودند.

 هرون یا ایتان، پهپاد شناسایی است که بیش از 52 ساعت مداومت پروازی دارد و می تواند سیستم‌های پیشرفته راداری را حمل کند و سقف پروازی آن به 10000 متر می رسید.

سرچر يك پهپاد شناسايي،‌ مراقبت و پردازش هدف است كه مداومت پروازي بالایی دارد و قادر است تا 350 کیلومتر دور تر از ایستگاه هدایت خود پرواز کند.. اين پهپاد در اواخر سال 1989 توسط IAI ساخته شده و در نمايشگاه هوافضاي آسيا به نمايش گذاشته شد.

از دیگر پهپادهای خریداری شده توسط جمهوری اذربایجان، می توان به پهپاد اوربیتر اشاره کرد. 

 این پهپاد برای انجام ماموریت های نظامی و امنیتی مناسب و کارآمد می باشد و می تواند تا ده کیلومتر از واحد خود دور شود.

در فاصله سالهای 2015 تا 2018 آذربایجان به سراغ پهپادهای انتحاری اسراییل رفت و پهپاد هاروپ را خریداری کرد.این پهپاد انتحاری دارای یک موتور پیستونی با ملخ دو پره هل دهنده است و طول کلی این پهپاد بیش از 50 متر است. برد عملیاتی آن 1000 کیلومتر است و حداکثر مداومت پروازی آن 6 ساعت است.

طبق گزارش های رسانه ای شده، اخرین پهپادی که آذربایجان از اسراییل خریداری کرده است، پهپاد اسکای استریکر است.

این پهپاد انتحاری اسراییلی در حدود 20 کیلومتر برد داشته و می توان آن را با سر جنگی به وزن های 5 و 10 کیلوگرمی مجهز کرد. در صورت مجهز شدن به سر جنگی 5 کیلوگرمی این پهپاد بعد از رسیدن به محوطه هدف توان باقی ماندن در محل و چرخیدن و انتظار به مدت دو ساعت و در صورت استفاده از سر جنگی 10 کیلوگرمی توان باقی ماندن در منطقه به مدت 1 ساعت را دارد. در فاز شیرجه نهایی این سامانه توان رسیدن به سرعت 555 کیلومتر در ساعت را دارد.

پهپادهای خریداری شده جمهوری اذربایجان از ترکیه 

سالهاست که همکاری نظامی جمهوری آذربایجان با ترکیه ادامه دار بوده است. اولین پهپادی که آذربایجان از ترکیه خریداری کرد، پهپاد بیرقدار تی بی 2 است که تا 24 ساعت می تواند در آسمان مانده و سقف پرواز آن به 25,000 پا می رسد. در صورتی که شرایط آب و هوایی مناسب باشد، امکان هدایت این پهپاد تا فاصله 185 مایلی نیز توسط خلبان از راه دور ممکن است. این پهپاد دارای بمب هواپرتاب هدایت لیزری ساخت ترکیه نیز هستند.

بیرقدار که توسط آذربایجان خریداری شد

دومین پهپاد خریداری شده توسط آذربایجان از ترکیه، پهپاد دو موتوره اکینجی است. «بیرقدار آکینجی» بسیار بزرگ‌تر از بیرقدارهای معروف موسوم به بیرقدار تی بی 2 است و می‌تواند 400 کیلو بار در بدنه و 950 کیلو نیز در بیرون بدنه حمل کرده و انواع موشک‌های دوربرد و هوشمند را شلیک کند.

پهپاد اکینجی

این پهپاد دو موتور توربوپراپ (جت ملخی) با توان 340 و 560 کیلووات ساعت دارد و با طول بال‌های 20 متری و وزن 5.5 تنی جزو پهپادهای سنگین به شمار می‌رود. آکینجی همچنین تنها پهپادی است که می‌تواند موشک هوا به هوای کروز شلیک کند.

بررسی توان پهپادی جمهوری آذربایجان؛ از شایعه تا واقعیت +تصاویر

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟