شبکه آمریکایی سی ان ان مدعی شد که سازمان تحقیقات تسلیحات جنگی (CAR) در بریتانیا که قطعات جنگ افزارها را در جریان درگیری های نظامی بررسی می کند معتقد است که در پهپادهای ایرانی «شاهد 136» از موتوری با فناوری آلمانی استفاده شده است. پهپادهای ساخت ایران از زمان جنگ اوکراین مورد توجه قرار گرفت.
این سازمان در ماه های گذشته به بررسی قطعات 20 پهپاد یا مهمات ایرانی پرداخته که نیمی از آنها پهپادهای شاهد 136 بوده اند.
این سازمان همچنین مدعی شده است که یکی دیگر از موضوعات تقلید صنایع نظامی ایران از فناوری های غربی، استفاده از قطعات موشکی ساخت جمهوری چک است. البته در سال 2020 نیز کارشناسان سازمان ملل گزارشی ارایه داده و نوشته بودند که موتور موشک های «قدس 1» ساخت ایران تقلیدی از موتورهای« تی جی 100» محصول ساخت «پی بی اس» در جمهوری چک است. البته این شرکت هرگونه همکاری با ایران را رد کرده است.
برخی کارشناسان بر این باورند که موتورهای ساخت جمهوری چک در موشک های «حیدر 2» ایران نیز به کار گرفته شده است.
تیمور خان، از کارشناسان سازمان «تحقیقات تسلیحات جنگی» ادعا می کند که ایران «اجزاء و فناوریهای برنامه هواپیماهای بدون سرنشین خود را با بهرهبرداری از عدم ردیابی زنجیره تامین کالاها و فناوریها به دست میآورد.»
بررسی مختصری از توانمندیهای نظامی ایران توسط آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده در سال 2019 میلادی گویای آن است که پهپادهای ایرانی قادرند اطلاعات، نظارت و شناسایی انجام دهند، به سوی اهداف، بمب شلیک کرده و یا با هدف برخورد نموده و منفجر شوند.
اگرچه کشورهای غربی نگران انتقال احتمالی فناوری تجهیزات نظامی خودشان به ایران از سوی روسیه هستند اما تاکنون شواهدی مبنی بر این امر به دست نیامده است.
گفتنی است گاردین در ماه فوریه گزارش داد که ایران در حال تبدیل شدن به یک رهبر جهانی در تولید پهپادهای مرگبار و موثر است.
0 دیدگاه