قیمت مرغ در سراشیبی قرار گرفت

فعالان صنعت طیور اذعان می کنند که حذف قیمت گذاری دستوری و تشدید نظارت ها از سوی دولت تنها راهکار تنظیم بازار مرغ است.
قیمت مرغ در سراشیبی قرار گرفت

با توجه به واردات تخم مرغ نطفه دار و افزایش تولید مرغ ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، قیمت مرغ روند کاهشی به خود گرفته است به طوریکه متوسط قیمت هرکیلو مرغ در تهران به 78 هزار تومان می رسد. این درحالی است که طی ماه های قبل از 100 هزار تومان هم فراتر رفته بود.

براساس آمار اعلامی اتحادیه و تشکل های تولیدی در تیرماه 132 میلیون قطعه، مرداد 135 میلیون قطعه جوجه ریزی شد که در مقایسه با جوجه ریزی 85 میلیون قطعه ای فروردین، روند جوجه ریزی رشد چشمگیری داشته است که با تامین به موقع نهاده دامی و مکمل ها کمبودی در تامین مرغ مورد نیاز نداریم.

دیگران چه می خوانند:

آقای جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران می گوید: روزانه 1200 تا 1300 قطعه مرغ وارد استان تهران می شود که با این وجود نیاز بازار به طور کامل تامین می شود‌.

برادری گفت: تلاش های متعددی در راستای بازگشت واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید صورت گرفته که براین اساس برای نخستین بار ظرفیت جوجه ریزی در استان تهران به یک میلیون و 300 هزار قطعه رسیده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران متوسط قیمت مرغ در مغازه های سطح شهر تهران را 80 هزارتومان اعلام کرد و گفت: تلاش های متعددی در راستای رساندن گوشت مرغ به نرخ مصوب 73 هزار تومان در حال انجام است.

بسیاری از مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی اذعان می کنند که پتانسیل فعلی تولید سالانه صنعت مرغ گوشتی 3 میلیون تا 3 میلیون و 200 هزارتن است که با احتساب مصرف داخل و افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی گوشت قرمز 2 میلیون تا 2 میلیون و 100 هزارتن است که با این وجود نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم و تنها نیاز است که نهادهای تولید و سرمایه در گردش مورد نیاز فراهم شود.

ظرفیت تولید بیش از 3 میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد

آقای علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی از بهبود روند جوجه ریزی خبر داد و گفت: بنابر آمار در تیرماه 132 میلیون و مرداد حدود 135 میلیون قطعه جوجه ریزی شد که با کاهش روند قیمت جوجه پیش بینی می شود که جوجه ریزی شهریور در همین محدوده باشد.

او با بیان اینکه آمار رسمی در خصوص سرانه مصرف نداریم،افزود: با توجه به میزان جوجه ریزی و تولید برآورد می شود که ماهانه 200 تا 210 هزارتن گوشت مرغ در کشور مصرف شود.

ابراهیمی ادامه داد: در شرایطی که میزان جوجه ریزی کمتر از 200 هزارتن باشد، بازار مرغ دچار نوسان می شود چراکه با افزایش گوشت قرمز، مرغ جزء پروتئین های پرمصرف محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ظرفیت تولید طیور گوشتی بالای 3 میلیون تن است، گفت: بنابر آمار پتانسیل سالانه تولید صنعت مرغ 3 تا 3 میلیون و 200 هزارتن است که با این وجود اعتقادی به واردات مرغ ندارم چراکه پتانسیل صادرات در کشور وجود دارد.

نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم

آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون راهکار تنظیم بازار مرغ را حذف قیمت گذاری دستوری و عدم دخالت در بازار اعلام کرد و گفت: دولت با حذف قیمت گذاری دستوری، واگذاری امور به بخش خصوصی و تشدید نظارت ها می تواند بازار را به تعادل برساند.

به گفته او، دولت با حمایت از دهک های کم درآمد همچون کالابرگ می تواند قدرت خرید آنها را افزایش دهد و به رغم آنکه راهکارهای حمایتی در قانون آمده، اما بدرستی اجرا نمی شود.

قاسمی با بیان اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم، گفت: با تامین به موقع نهاده های دامی، پتانسیل تامین 100 درصد نیاز کشور در داخل وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بنابر آمار ظرفیت تولید صنعت مرغداری بیش از 3 میلیون تن است که با احتساب مصرف 2 تا 2 میلیون و 100 هزارتن مرغ در داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ وجود دارد که متاسفانه به سبب نبود تدابیر و برنامه بدنبال واردات هستیم.

جوجه ریزی ماهانه 130 میلیون مرغ جوابگوی نیاز کشور است

آقای پرویز فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی گفت:  قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری 55 تا 56 هزارتومان است که براین اساس هرکیلو مرغ گرم با نرخ 72 تا 73 هزارتومان باید عرضه شود.

به گفته او، علی رغم کاهش قیمت مرغ زنده، مرغ گرم با نرخ 90 تا 100 هزارتومان در بازار عرضه می شود که این گرانفروشی ارتباطی به مرغدار ندارد.

فروغی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی سایر محصولات پروتئینی، جوجه ریزی ماهانه 130 میلیون قطعه جوابگوی نیاز کشور است.

دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: اگر دولت دست از قیمت گذاری دستوری بردارد و نهاده دامی مورد نیاز مرغدار را تامین کند، دیگر شاهد نوسان قیمت در بازار نخواهیم بود.

او با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: بنابر آمار تاچندسال پیش هفتمین تولیدکننده مرغ در دنیا بودیم که متاسفانه اتخاذ سیاست های نادرست موجب شد که واردکننده شویم.

با توجه به رتبه ایران در تولید مرغ و پتانسیل صنعت مرغداری انتظار می رود که مسئولان با اتخاذ سیاست های حمایتی به پایداری تولید کمک کنند چراکه واردات مرغ نسخه موقتی برای تنظیم بازار است و استمرار آن می‌تواند ضربه مهلکی به تولید و صنعت مرغداری کشور وارد کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

قیمت مرغ در سراشیبی قرار گرفت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟