بازار خودروهای چینی در کشور اخیرا بهتر از سالهای قبل شده است. دلیل واضح آن بی شک حضور برخی برند خودروهای با کیفیت این کشور در خیابانهای ایران است که هر چند بسیار کم است، اما همین اندک هم بر نظر افکار عمومی اثر گذاشته است.
از سوی دیگر تاجران و برخی طرفهای چینی هم به این نتیجه رسیدند که خریدار ایرانی لایق سوار شدن خودروهای با کیفیت هستند و از زمانی که میل به خرید خودروها و محصولات کارخانههای بنجل چینی به شدت کاهش یافت، این تلاش برای وارد کردن خودروهای با کلاس چینی افزایش یافت هر چند راه درازی تا تغییر ذائقه مشتریان ایرانی باقی مانده، چون نگاه بی اعتمادی به محصولات چینی رده پایین همچنان وجود دارد.
اما اگر موانعی همچون ورود برندهای درجه یک چینی به همراه آپشنهای کامل آن به طور کامل رفع شود، بی شک بازار ایران برای محصولات چینی در زمینه خودرو غیر قابل وصف خواهد شد.
ورود خودروهای چینی از به ایران سالهای اول دهه هشتاد شروع شد. خودروسازی در چین صنعتی قدیمی و باسابقه طولانی نیست. اما مانند دیگر صنعتهای این کشور باوجود ضعفهای جدی در ابتدای کار، به سرعت پیشرفت کرد. خودروهایی که در سالهای ابتدای قرن بیست و یکم، هیچ جایی در بازارهای جهانی نداشتند و حتی به عنوان محصولات اقتصادی قابل قبول نبودند، به مرور مسیر پیشرفت را در پی گرفتند و حدود ده سال بعد، حرفهای بسیاری در این صنعت برای گفتن داشتند. این خودروها به فراخور بهبود وضعیت در بازارهای جهانی در ایران نیز شرایط بهتری پیدا کردند. اما با ایجاد محدودیت برای صنعت خودروسازی ایران و توقف واردات خودرو، بازار مونتاژ چینیها در ایران نیز رونق خوبی گرفت و اکنون شاهد تنوع بسیاری از محصولات سرزمین اژدهاها در کشور هستیم. بهطوری که نام برخی از آنها حتی برای بسیاری ناشناخته است.
بهترین خودروهای چینی در ایران
بازار خودروهای چینی در کشور بسیار گرم است. با نبود محصولات وطنی باکیفیت و خالیشدن بازار از حضور کارخانههای برتر دنیا بهدلیل تحریمهای رنگارنگ، چینیها در بازار خودروی داخلی یکهتاز هستند. هرچند که درباره کیفیت بسیاری از محصولات وارداتی چین تردیدهایی وجود دارد، اما برخی از آنها هم گزینههای بسیار خوبی هستند که در سطح بینالمللی مورد قبول هستند. آشنایی با بهترین خودروهای چینی بازار ایران میتواند راهنمایی برای خرید و انتخاب از میان گزینههای موجود باشد. با بهترینها آشنا هستید؟
KMC K7
یکی از محبوبترین خودروهای شاسیبلند چینی همین کیامسی است. این خودرو با ظاهری جذاب و لوکس و اتاقکی جادار و راحت توانسته توجه ایرانیها را بهسمت خود جلب کند. آپشنهای این خودرو از جمله سیستم تکلمسی شیشهها، سیستم صوتی قوی با 10 بلندگو و کروز کنترل از ویژگیهای شاخص آن هستند. موتور کیامسی 1٫5 لیتری است و گیربکس اتوماتیک 6ساعته دوکلاچهای دارد. با وجود چنین سیستمی، تعویض دنده بسیار نرم و روان انجام میشود.
چری تیگو 8 پرو و پرو مکس
چری تیگو هم از بهترین خودروهای چینی بازار ایران است. این خودرو هم با آپشنهای متنوع و فضای جادار توانسته از محبوبهای بازار خودروهای شاسیبلند چینی باشد. حجم موتور چری تیگو 8 پرو در حدود 1٫6 لیتر است و ظاهر لوکس و جذابی دارد. از سوی دیگر جری تیگو 8 پرومکس با موتور دو لیتری و دودیفرانسیل و چهار چرخ متحرک یکی دیگر از محصولات چری هست که بازار خاورمیانه را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
این خودرو از دسته محصولات چینی است که در سالهای اخیر طراحی بسیار مناسب و بهروزی دارد. چری تیگو از کراساوورهای باکیفیت بازار است که مصرف سوخت نسبتاً مناسبی (7 لیتری) دارد و از نظر فنی هم با وجود ویژگیهایی مانند ترمز اضطراری اتوماتیک میتواند در دسته بهترینها قرار بگیرد.
دیگنیتی پرایم و پرستیژ
دیگنیتی در واقع خودرویی چینی است که گروه بهمن موتور آن را با نامی تازه روانه بازار کرده است. این خودرو همان دانگ فنگ ix5 است. این خودرو ابعاد بزرگی دارد و جادار است. پیشرانه آن 1٫5 و دو لیتری است و قیمتش نسبت به بهترین خودروهای چینی موجود در بازار مقرونبهصرفه بهنظر میرسد.
در مدل پرستیژ که اخیرا روانه بازار شده قدرت و برخی آپشنهای این خودروی جوان پسند افزایش خیره کننده یافته است.
این خودرو ظاهری اسپرت دارد و حجم موتورش تقریبا دو و 1٫5 لیتر است. فضای کابین بهمن موتور دیگنیتی زیاد است و طراحی داخل آن هم کیفیت خوبی دارد. سواری با این خودرو تجربه خوبی برای راننده و مسافران بههمراه میآورد.
جیلی
در نهایت جیلی با فروش بیش از یک میلیون و دویست هزار دستگاه خودرو سواری در بازار چین به پرفروش ترین و برترین برند چینی بدل شده است. کارخانه ساخت یخچال که در سال 1986 تأسیس شده بود با شروع قرن جدید توانست در مسیر پیشرفت به خوبی گام بردارد و باسیاست های درست فروش توانسته است بهترین عملکرد را در بین خودروسازی های چینی در سال گذشته از خود به نمایش بگذارد. خرید و فروش جیلی در کشور ما نیز شرایط خوبی دارد.اما محصولات جدید جلیلی فعلا متاسفانه در بازار ایران وجود ندارد.
چانگان
مدتی است که نام این خودروسازی در ایران شنیده می شود اما چانگان به عنوان 4 امین عضو خانواده Big Four کار خود را از سال 1862 شروع کرده است. در زمان تأسیس قرار بود چانگان برای دربار امپراتوری چین تدارکات نظامی را تأمین کند. اما حالا با فروش بیش از 1 میلیون دستگاه خودرو در بازار چین به یکی از موفق ترین شرکت های چینی تبدیل شده است. بازار خریدوفروش چانگان به ایران نیز رسیده است. قرار هست محصولات پرقدرت و مدرن چانگان بزودی به دست مصرف کننده ایرانی برسد.
دانگ فنگ
بازهم عضو دیگری از 4 کمپانی بزرگ چینی که از سال 1969 کار خود را شروع کرده است. این خودروسازی دولتی در ابتدا تولیدکننده خودروهای نظامی و سنگین بود اما به تدریج وارد بازار خرید و فروش خودروهای سبک شد. در حال حاضر فروش دانگ فنگ در بازار چین به 640 هزار دستگاه رسیده است. در ایران نیز همکاری نزدیکی بین این شرکت و ایران خودرو دیده می شود.بهترین خودروهای چینی موجود در بازار ایراناین روزها که بازار ایران از خودروهای صفر کیلومتر ژاپن، کره و اروپا خالی مانده است، برای کسی که قصد خرید خودرو صفر را دارد، انتخابی به جز ماشین چینی یا تولید داخلی باقی نخواهد ماند. با این حال اگر قصد خرید خودرو چینی را دارید، طبق گفته کارشناسان و تجربه مردم بهتر است در گام اول، سراغ ماشین های تازه وارد چینی نروید و ماشینی با مدلی قدیمیتر را انتخاب کنید.ماشینی که امتحان خودش را پس داده باشد. در قدم دوم هم سعی کنید برای خرید یک خودرو چینی انتخابهای ارزانتر را کنار گذاشته و ماشینی را خریداری کنید که قیمت بالاتر اما کیفیت بهتری داشته باشد. در خرید کالای چینی هرگز به دنبال محصول ارزان نباشید.
هاوال
اگر از لحاظ اقتصادی مشکلی ندارید، بهترین انتخاب در میان خودروهای چینی موجود در بازارهای ایران برند هاوال است. هاوال H2 از موسسه تست تصادفات C-NCAP بابت ایمنی درجه 5 ستاره را دریافت کرده است.
ام جی RX5 ، بورگوارد BX7 ، هایما S5 ، لیفان 820 ، آریزو TE5 ، BYD X6 ، جک K7 و خودروهای بسیار دیگری میتوانند در این لیست قرار بگیرند. خودروهایی که هر یک از جهات و شاخصها مختلفی بر یکدیگر ارجهیت داشته یا پایینتر از دیگری فهرست میشوند. به صورت کلی در حین خرید خودرو این موضوع را در نظر گرفته باشید که ممکن است هر لیست ارائه شده خودروها را از یک دیدگاه متفاوت رده بندی کرده باشد.بازده فنی، کیفیت ساخت، قیمت فعلی، قیمت دست دوم، خدمات پس از فروش، آپشنها، امنیت، ظاهر و موارد متعدد دیگر. شما باید با توجه به خواسته و سلیقه خودتان، جزئیات خودروها را در نظرگرفته، آنها را مورد بررسی قرار داده و با یکدیگر مقایسه کنید.
0 دیدگاه