عجیب ماجرا اما آنجاییست که ادعای این دو نماینده فاصله معناداری با تصاویر و مستندات غیرقابل انکاری دارد که در نزد مردم و رسانه ها وجود دارد. از جمله حملات گروهی پلیس و برخی نیروهای لباس شخصی به معترضان و یا حتی اغتشاشگران، ضرب و جرح در ملا عام و....
محسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید دانشگاه را به فضای گفت و گو برگردانیم گفت: خطر مهلک برای وضع فعلی کشور دو قطبی کردن جامعه و افزایش شکاف است.
محسن دهنوی در جریان جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: ۲۰ سال در دانشگاه و فعالیت دانشجویی حضور داشتم؛ هیچ گاه وضعیت این گونه نبود که امکان گفتو گو و تبادل نظر کم شود. شاید در بیرون از دانشگاه فضا تند بود اما همیشه فضای گفت گو در دانشگاه ولو با وجود درگیری در حد دانشجویی وجود داشت.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضورش در دانشگاه شریف گفت: تعدادی از دانشجویان شریف با انتقاد از وضعیت کشور صحبت از مهاجرت می کردند؛ اگر قرار بر تغییر این وضعیت باشد ما و شما باید آن را تغییر دهیم؛ باید کنار هم گفت و گو کرده و برای تغییر وضع تلاش کنیم. خطر مهلک برای وضع فعلی کشور دو قطبی کردن جامعه و افزایش شکاف است.
دهنوی مدعی شده نظام جمهوری اسلامی تلاش کرده که اعتراضات و اغتشاشات با کمترین تعداد کشته، مجروح و تلفات جمع شود.
پلیس از سلاحجنگی استفاده نکرد. البته وقتی به مقر پلیس و یا ایستگاه پلیس حمله می شود، شرایط فرق می کند.
پلیس در درگیری های خیابانی از سلاح پینت بال و ساچمه استفاده کرد که هیچ کدام منجر به جراحت جدی نمی شود لذا تلاش شد تا این حجم از درگیری خیابانی و اغتشاش با کمترین حجم تلفات به پایان برسد. در مقابل بیش از ۳۰ نفر از دستگاه های امنیتی و انتظامی شهید شدند اما نوع رفتارها تغییر نکرد.
اما از سوی دیگر موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم بم و رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در واکنش به اینکه علیرغم اذعان پلیس مبنی بر استفاده از گلولههای پینت بال در اعتراضات برخی میگویند در مواردی نظیر آنچه در کوی پسران دانشگاه تهران اتفاق افتاد از ساچمه استفاده شده است گفت: در رابطه با حوادث اخیر در کمیسیون حقوقی موضوعی مطرح نشده اما باید این مورد را بگویم که یکی از مظلومیت های نظام ایران این است که میآیند شعار میدهند، حرف میزنند و نیروی انتظامی به اندازهای صبوری به خرج داده که برخی بسیار گستاخ و پررو شدند تا جایی که با سلاح سرد به نیروی انتظامی حمله میکنند.
غضنفرآبادی همچنین اشاره کرده: البته بحث اعتراضات با اغتشاشات متفاوت است نه تنها نیروی انتظامی بلکه در صورتی که به هر فردی حمله شد و جان او در معرض خطر قرار گرفت با هر وسیلهای که در اختیار دارد میتواند از خود دفاع کند. به عنوان مثال ممکن است وسیلهای در اختیار یک خبرنگار است وقتی جان او در خطر قرار بگیرد میتواند از آن وسیله استفاده کند در رابطه با نیروی انتظامی هم بحث به همین ترتیب است.
نیروی انتظامی در بحث اعتراضات اصلا از ساچمه استفاده نکرده و نمیکند اما در مواقعی که جان یک انسان در خطر است و یا بخواهند مجموعهای را آتش بزنند که جان تعدادی در آن مجموعه به خطر میافتد نیروی انتظامی باید با هر وسیلهای از وقوع آن جلوگیری کند و یا اینکه بخواهند جایی را به اغتشاش بکشاند آن هم در شرایط خاص میتوانند از ساچمه استفاده کنند. باز هم تاکید میکنم در اعتراضات اخیر که معترضین خواستههایی را داشتند به هیچوجه نیروی انتظامی از ساچمه استفاده نکرده است.
0 دیدگاه