برترین دانشگاه ایران انتخاب شد

رتبه بندی دانشگاه‌های جهانی موسسه «تایمز هایر اجوکیشن» (Times Higher Education ) در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شد.‌
برترین دانشگاه ایران انتخاب شد

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه رسمی رتبه‌بندی تایمز، این رتبه بندی شامل 1904 دانشگاه در 108 کشور و منطقه است.

این جدول بر اساس 18 شاخص عملکرد با دقت کالیبره شده و عملکرد یک موسسه دانشگاهی را در پنج حوزه مورد سنجش قرار می‌دهد که شامل "آموزش"، "محیط تحقیق"، "کیفیت تحقیق"، "صنعت" و "چشم انداز بین المللی" است. 

دیگران چه می خوانند:
 

رتبه بندی امسال، بیش از 134 میلیون سند در 16.5 میلیون نشریه تحقیقاتی را تجزیه و تحلیل کرد و شامل پاسخ‌های نظرسنجی از 68 هزار و 402 محقق در سراسر جهان بود. به طور کلی، موسسه تایمز 411 هزار و 789 نقطه داده را از بیش از 2 هزار و 673 موسسه که داده ارسال کرده بودند، جمع آوری کرده است.

جدول رتبه‌بندی 2024 میلادی که در سراسر جهان مورد اعتماد دانشجویان، اساتید، دولت ها و کارشناسان صنعت است، نشان می‌دهد که چگونه چشم انداز آموزش عالی جهانی در حال تغییر است.

 

با نگاهی به رتبه بندی اخیر می‌بینیم دانشگاه آکسفورد برای هشتمین سال متوالی در صدر این رتبه بندی قرار دارد، اما سایر دانشگاه‌های تراز اول جهان در میان پنج دانشگاه برتر، شاهد تغییراتی در رتبه‌های خود بوده‌اند. به عنوان مثال دانشگاه استنفورد به رتبه دوم صعود کرد و دانشگاه هاروارد را به رتبه چهارم رساند.

موسسه فناوری ماساچوست (MIT) امسال با دو پله صعود به رتبه سوم رسیده است و دانشگاه کمبریج پس از اینکه سال گذشته در جایگاه سوم مشترک قرار گرفت، به رتبه پنجم سقوط کرده است.

بالاترین ورودی جدید این رتبه‌بندی دانشگاه کاتولیک ایتالیا است که در رتبه‌های 301-350 جای گرفته است. با این حال، اکثر موسساتی که امسال برای اولین بار به این رتبه بندی می پیوندند در آسیا هستند.

ایالات متحده به طور کلی با 169 مؤسسه دارای بیشترین نمایندگی در کل و همچنین بیشترین نمایندگی در بین 200 مؤسسه برتر است که شامل 56 دانشگاه می‌شود. هند هم با 91 مؤسسه آموزش عالی در حال حاضر چهارمین کشور پر نماینده است و از چین با 86 نماینده پیشی گرفته است. 

چهار کشور برای اولین بار وارد این رتبه بندی می شوند که همه آنها در اروپا هستند. اضافه شدن کوزوو، بوسنی و هرزگوین، مقدونیه شمالی و ارمنستان برخلاف روند سال گذشته است که سبب شده این کشورها هم در رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان نماینده داشته باشند. 

نکته قابل توجه این است که دانشگاه استنفورد برترین دانشگاه از نظر آموزش است. در حالی که دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج از نظر محیط تحقیقاتی در صدر قرار دارند، دانشگاه MIT نیز از نظر کیفیت تحقیق برترین است.‌

دانشگاه شارجه در امارات متحده عربی بالاترین امتیاز را در چشم انداز بین المللی کسب کرده است، در حالی که 28 موسسه برای شاخص صنعت، امتیاز 100 را دریافت کرده‌اند.‌

علاوه بر 1904 مؤسسه رتبه‌بندی شده، 769 دانشگاه دیگر با وضعیت «گزارش‌گر» فهرست شده‌اند، به این معنی که داده‌ها را ارائه کردند اما معیارهای واجد شرایط بودن برای دریافت را نداشته‌اند و موافقت کرده‌اند که به عنوان گزارشگر در جدول نهایی نمایش داده شوند.

بر این اساس، نتایج رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان در سال 2024 میلادی به شرح زیر است: 

 

1- دانشگاه آکسفورد (انگلیس) 

2- دانشگاه استنفورد( آمریکا ) 

3- موسسه فناوری ماساچوست(آمریکا) 

4- دانشگاه هاروارد(آمریکا)

5- دانشگاه کمبریج(انگلیس) 

6- دانشگاه پرینستون(آمریکا) 

7- موسسه فناوری کالیفرنیا(آمریکا) 

8- کالج سلطنتی لندن(انگلیس)

9- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (آمریکا) 

10- دانشگاه ییل( آمریکا)

همچنین، وضعیت برترین دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه‌بندی به ترتیب ذیل است:

دانشگاه صنعتی شریف :350- 301
دانشگاه صنعتی امیرکبیر: 400- 351
دانشگاه تهران: 500- 401
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: 800- 601
دانشگاه علوم پزشکی تهران: 800- 601
دانشگاه علم و صنعت: 500- 401
دانشگاه علوم پزشکی ایران: 800- 601

 

برترین دانشگاه ایران انتخاب شد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟