به گزارش خبرنگار پارسینه، تب و تاب ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی در آستانه امتحانات پایان ترم و مقطع دانش آموزان در کلیه مقاطع بالا گرفته و می توان تکاپوی خانواده ها برای نام نویسی دانش آموزانشان را در مدارس برتر به شرط آنکه بنیه مالی قوی داشته باشند، به وضوح مشاهده کرد.
در این میان همچون سالهای گذشته قیمت شفافی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی پیش رو اعلام نشده در حالیکه بسیاری از مدارس خوشنام و سختگیر پایتخت حتی لیستهای ثبت نام خود را تکمیل و به عبارتی فرصت برای ثبت نام سایر دانش آموزان را به دلیل ازدحام برای نام نویسی و تکمیل ظرفیت کلاسها بسته اند.
حال شوخی یا جدی مسئله این است که نرخ برخی دبستانهای غیرانتفاعی آنهم در پایتخت و آنهم در چهار منطقه برتر آموزش و پرورش تهران از جمله منطقه یک، 2، 3 و 4، با احتساب کلاسهای فوق برنامه، توزیع صبحانه و نهار و سرویس به بیش از یکصد میلیون تومان رسیده است.
این درحالیست که هرساله آموزش و پروش ادعا می کند نرخهای افزایش شهریه ها را برای مدارس غیرانتفاعی در قالب دستورالعمل و بخشنامه ابلاغ کرده و مدارس موظف به پیروی از آن هستند، اما عملاً به گواه حتی کارمندان ادارات کل مناطق آموزش و پرورش، این بخشنامه ها جز کاغذی بلامصرف نیست و بسیاری از مدیران در قالب تبصره های من درآوردی و بدون توجه به ابلاغیه های آموزش و پرورش، مبادرت به اخذ وجوهی سرسام آور می کنند و مدعی هستند مسئولان آموزش و پرورش نرخهایی که اعلام می کنند، هزینه های جانبی آنها از جمله برنامه های فوق برنامه و امکاناتشان را در نظر نمی گیرند!
بازدید میدانی خبرنگار پارسینه از برخی مدارس در منطقه سه، چهار، دو و یک و مصاحبه با والدین دانش آموزان حاکی از آن است شهریه ثابت برخی دبستانهای مشهور، به بیش از هشتاد میلیون تومان افزایش یافته، در حالیکه این نرخ در سال گذشته تحصیلی بین چهل تا پنجاه میلیون تومان بوده و عملاً افزایش نزدیک به صد درصدی را تجربه می کنند.
مدیران ارشد این مدارس از طریق اولیامدارس و معاونین خود به شکل غیر رسمی مبالغ را اعلام و حتی وجوه کامل ثبت نام سال آینده را اخذ کرده اند. این در حالی است که اگر خانواده ای تمایل به ثبت نام دانش آموز برای برخی برنامه های پرورشی و مهارتی، صرف صبحانه، نهار و یا سرویس داشته باشد، باید مبلغی بین یکصد تا یکصدوبیست میلیون تومان وجه پرداخت نماید.
در مصاحبه با والدین یکی از دانش آموزان که موفق به ثبت نام فرزندش در سال تحصیلی پیش رو در یک دبستان مشهور منطقه چهار تهران داشتیم، وی تأکید کرده که مدیر و موسس این آموزشگاه گفته به دلیل آنچه تورم لجام گسیخته و فروپاشی اقتصادی پیش بینی کرده، چاره ای جز افزایش نرخ ثبت نام نداشته و چون تمایل دارد کیفیت آموزش را بالا نگهدارد، عوامل و کادر مدرسه را از شرایط تورمی ایمن سازد و کلاً در این شرایط توانایی ادامه حیات داشته باشد، چاره ای جز افزایش با این شیب نداشته و از سوی دیگر حتی ادعا کرده برخی والدین دانش آموزان به وی پیشنهاد داده اند مبالغ را حتی بالاتر برده تا از کیفیت تحصیلی دانش آموزانشان کاسته نشود!
جالب اینجاست این مبالغ تنها مربوط به دبستانهای مشهور پایتخت بوده و برخی ادعاهای والدین دانش آموزان حاکی از آن است که مدیران ارشد مدارس فوق، طی نشست و مذاکره و توافق با استفاده از خلاء های موجود و سیستم های نظارتی آموزش و پرورش و با توجیه و بهانه های سرویس دهی های خاص و معلمان گرانقیمت و.... به شکلی متحد نسبت به این افزایش قیمت اقدام کرده اند.
از سوی دیگر مدارس دولتی و نمونه دولتی شاخص و توانمند در این مناطق هم اصلا در همان ابتدای امر خیال والدین را برای عدم پذیرش به دلیل تکمیل ظرفیت راحت می کنند و عملاً شانسی برای حضور برخی از دانش آموزان وجود ندارد تا بتوانند در دوره دبستان از خدمات ارزانقیمت مدارس دولتی بهره مند شوند.
شایان ذکر است در کنار برخی از خانواده ها که ثروتمند هستند و علاقمندند فرزندانشان در مدارس خاص با ویژگی های برتر تحصیل کنند، برخی والدین نیز هستند که مجبورند به دلیل مشکلات فرزندانشان از قبیل بیماریهای خاص، عدم تمرکز و نقص توجه و .... به مدارسی پناه ببرند که تعداد دانش آموزان کمتر و کیفیت توجه اولیای مدرسه به فرزندان آنها بیشتر است، لذا این هزینه های سرسام آور به شکلی ترسناک به این خانواده ها تحمیل می شود.
اخیراً خبرگزاری تسنیم مدعی شده بود برخی مدارس در پایتخت شهریه های شصت میلیون تومانی از والدین دانش آموزان طلب کرده اند، در حالیکه پارسینه گزارش می دهد نرخ دبستانها حداقل از این مبلغ آغاز و در پایه های متوسطه بالاتر به نزدیک یکصدوپنجاه میلیون تومان برای یک سال تحصیلی می رسد.
0 دیدگاه