به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین، در ایام پرجمعیت مانند اربعین، کیفیت پخت غذا ممکن است پایین بیاید و مشکلات گوارشی ایجاد کند. از طرفی در غذاهای عراقی از ادویهها ناسازگار با معده ما و روغن فراوان استفاده میکنند. رعایت نکات سادهای مانند انتخاب غذاهای مناسب، مصرف ادویههای مصلح و پرهیز از پرخوری میتواند سلامت زائران را حفظ کند.
به گفته یک متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، غذاهای عراقی بهطور معمول سنگین هستند و معدههای ما شاید به قدرت و قوت معدههای افراد ساکن عراق نباشد. بنابراین زائران باید تدابیر تغذیهای در سفر به کربلا را مورد توجه قرار دهند. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید:«زائرانی که در سفر به کربلا غذاهای عراقی را برای وعدههای خود انتخاب میکنند باید بدانند، غذاهای عراقی اغلب سنگین است و معدههای ما شاید به قدرت و قوت معدههای افراد ساکن عراق نباشد.»
آشنایی با خصوصیات غذاهای عراقی
از غذاهای مرسوم عراق، برنج و لوبیا و نخود پخته است. گاهی این غذاها به دلیل ازدحام جمعیت با عجله و در مدت زمان ناکافی طبخ میشود و اغلب ناپخته و گاهی چرب و سنگین است. پس قبل از خوردن غذا ابتدا آن را تست کنید که غذای مصرفی بهطور کامل پخته و نرم شده باشد.
هشدار به زائران اربعین؛ لطفا غذای عراقی نخورید! معده شما قدرت هضم آن را ندارد
نوع برنجی که در عراق طبخ میشود اغلب هندی است که به مزاج بسیاری از مردم نمیسازد و بهویژه اگر پخته نباشد موجب یبوست و نفخ میشود. توصیه بر این است که پودر زیره سبز، آویشن و نعنا همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذاهای نفاخ شدید روی غذا میل کنید یا داخل دوغ و ماستهای دربسته بریزید.
اعراب در غذاها از روغن، زیاد استفاده میکنند بهطوریکه ماده غذایی در روغن غوطهور میشود و هضم آن را سخت میکند. بهعنوان نمونه فلافل سنگین و تند است و صفرا را بالا میبرد. همچنین موجب بیخوابی و خارش پوست میشود و مصرف آن برای گرممزاجان مناسب نیست.
بهعلاوه توصیه میشود غذاهای مانده، سختهضم و سنگین یا دارای عدس و بادمجان را کمتر بخورید چون سبب گرفتگی عضلات و بیخوابی میشود.
به این چاشنیها توجه کنید
نمک بهترین پاککننده و میکروبکش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهانشویه و غرغره کنید.
استفاده از دمکرده لیمو با آب جوش یا نوشیدن چای لیموعمانی که گاهی در حین پیادهروی به زائران داده میشود و پاشیدن پودر لیموعمانی روی غذاهای گرم و سنگین نیز پیشنهاد میشود، چون به مهار تولید صفرای مازاد و حرارت زائد بهخصوص در مزاجهای گرم کمک میکند.
همچنین اگر غذا سنگین بود یا حرارت بدن بالا رفت میتوانید از سرکه و سماق استفاده کنید.
زیاد خرما نخورید و قهوههای تلخ را تست نکنید
مصرف زیاد خرما برای مردم ایران و بهخصوص مردم مناطقی که زیاد خرما نمیخورند مناسب نیست. زیرا خرما با تولید اخلاط زیادی همچون صفرا و سودا فرد را دچار آلرژی، خشکی، جوشهای پوستی، حرارت و گرمی خون میکند.
از نوشیدن و حتی تست کردن قهوههای خیلی تلخ و غلیظ عراقی (عربی) که بوی سوختگی دارد بهشدت بپرهیزید، چون سازگار با مزاج ایرانیها نیست. مصلح قهوه، انجیر و بادام است.
از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد اجتناب کنید، چون مدر بوده و سبب خشکی مزاج میشود.
یکجاخوری غذاهای مختلف ممنوع!
خود را در معرض غذاهای مختلف با مزاجهای متفاوت قرار ندهید. اگر مزاج ما گرم است باید از گرمیها و شرایطی که گرمی مزاج را بالا میبرد، پرهیز کنیم و در صورت سردی مزاج از مصرف غذاهای با طبع سرد بپرهیزیم.
افراد دارای اضافهوزن باید از مصرف حجم بالای غذاهای سنگین پرهیز کنند و لاغرها باید غذاهای قابل هضم در وعدههای بیشتر اما در حجم کم بخورند.
حتماً غذا را بهصورت نشسته و با آرامش کامل بخورید. غذا را خوب بجوید و پس از میل غذا چند قدم پیادهروی مختصر و سپس نیمساعت استراحت داشته باشید تا عملیات استقرار و هضم غذا بهخوبی انجام شود.
0 دیدگاه