نحوه مراقبت از نوزاد هنگام سرماخوردگی

سیستم ایمنی نابالغ باعث می‌شود که نوزادان بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار بگیرند.
نحوه مراقبت از نوزاد هنگام سرماخوردگی

به گزارش پارسینه، مجید سلطانی: هر والدینی از روزی که نوزادشان اولین سرماخوردگی را تجربه کند، واهمه دارند، اما این بخشی طبیعی از دوران کودکی است و متأسفانه در برخی مواقع اتفاق می‌افتد. بودن در کنار کودکان دیگر (خواهر و برادر یا کودکان دیگر در مهدکودک) و سیستم ایمنی نابالغ باعث می‌شود که نوزادان بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار بگیرند. در اینجا چند نکته درباره سرماخوردگی در نوزادان و علائمی که ممکن است به یک مشکل جدی‌تر اشاره داشته باشند، آورده شده است.

آیا سرماخوردگی برای نوزادان خطرناک است؟

دیگران چه می خوانند:

اگر نوزادتان سرما بخورد، سعی کنید نگران نشوید. سرماخوردگی ناشی از ویروس معمولاً مسئله نگران‌کننده‌ای نیست به جز بی‌قراری و شب‌های بی‌خوابی که ممکن است همراه آن باشد. با این حال، ویروس‌ها ممکن است به بیماری‌های جدی‌تری تبدیل شوند که می‌توانند برای نوزادان خطرناک باشند.

علائم سرماخوردگی معمولی می‌تواند توسط بیش از 100 نوع ویروس مختلف ایجاد شود. خوشبختانه، سیستم ایمنی با گذشت زمان و هر بیماری تقویت می‌شود. به یاد داشته باشید که برای کودکان پیش‌دبستانی و کوچکتر، داشتن شش تا هشت سرماخوردگی در سال طبیعی است.

چگونه بفهمم نوزادم سرماخورده است؟

علائم سرماخوردگی ممکن است شامل تب (دمای بیش از 100.4 درجه فارنهایت)، آبریزش بینی، سرفه، گرفتگی بینی یا ترکیبی از این موارد باشد. عطسه، بی‌قراری، کاهش اشتها یا تغییر در شیوه شیردهی نیز می‌توانند نشانه‌های دیگری از سرماخوردگی باشند. برای اندازه‌گیری دقیق دمای بدن نوزاد، از دماسنج مقعدی استفاده کنید.

چگونه می‌توان سرماخوردگی نوزاد را درمان کرد؟

از آنجا که سرماخوردگی‌ها ناشی از ویروس‌ها هستند، هیچ "درمانی" برای آن وجود ندارد. سیستم ایمنی سالم به طور طبیعی ویروس را از بین می‌برد. آنتی‌بیوتیک‌ها تنها برای عفونت‌های باکتریایی مفید هستند و در درمان بیماری‌های ویروسی تأثیری ندارند. سرماخوردگی معمولاً بین هفت تا ده روز طول می‌کشد.

چه زمانی باید نوزادم را نزد پزشک ببرم؟

اگر نوزادتان کمتر از سه ماه دارد، در صورت بروز هرگونه بیماری با پزشک تماس بگیرید.

اگر نوزادتان سه ماه یا بیشتر دارد، در موارد زیر با پزشک مشورت کنید:

نشانه‌های کم‌آبی بدن

تغییر در نحوه تنفس

سرفه مداوم یا بدتر شدن آن

درد گوش یا ترشح از چشم‌ها

کاهش ناگهانی در شیر خوردن

عدم بهبود پس از یک هفته

در موارد جدی مانند تب بالا، تنفس سریع، بی‌حالی شدید یا تغییر رنگ لب‌ها به آبی، فوراً با اورژانس تماس بگیرید یا به بیمارستان مراجعه کنید.

ما می‌دانیم که سرماخوردگی نوزاد می‌تواند برای شما و فرزندتان سخت باشد. سعی کنید محیطی راحت برای او فراهم کنید و مطمئن باشید پزشک فرزندتان در هر مرحله از این مسیر کنار شماست.

 

منبع: https://www.lancastergeneralhealth.org/health-hub-home/motherhood/the-first-year/all-about-babys-first-cold

نحوه مراقبت از نوزاد هنگام سرماخوردگی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟