به گزارش پارسینه، زومیت نوشت: تصاویری که نیروی دریایی ژاپن از نمونهی آزمایشی سلاح ریلگان جدیدش منتشر کرده، در نگاه اول شبیه ابزار پیکسلی از بازی ماینکرفت به نظر میرسد؛ اما نشاندهندهی گامی مهم در توسعهی فناوریهای دفاعی این کشور است. پروژهی مذکور با نظارت «آژانس تدارکات، فناوری و لجستیک» ژاپن (ATLA) و هدف مقابله با موشکهای هایپرسونیک دنبال میشود.
ریلگانها که نخستین بار در دههی 1920 معرفی شدند، در نگاه اول ساختار سادهای دارند؛ اما قابلیتهای زیادی در حوزهی نظامی ارائه میدهند. اصل عملکرد این سلاح برپایهی همان مکانیزمی است که قطارهای مگلو (شناور مغناطیسی) و پرتابکنندههای جنگنده روی ناوهای هواپیمابر از آن بهره میبرند. ریلگان بهجای استفاده از مواد منفجره، با استفاده از میدان مغناطیسی گلولههایی را با سرعتی باورنکردنی شلیک میکند.
کشورهای آمریکا، هند، چین، فرانسه و آلمان نیز روی توسعهی ریلگانها کار کردهاند. در این میان، ژاپن از سال 2016 جدیترین سرمایهگذاری را در این زمینه انجام داده و فقط در سه سال گذشته، بیش از 46٫3 میلیارد ین (حدود 300 میلیون دلار) برای این پروژه اختصاص داده است.
با وجود سادگی تئوریک، پیادهسازی عملی ریلگان بهعنوان سلاح واقعی مشکلات فنی فراوانی دارد. ازجمله این مسکلات میتوان به تولید سیستم تأمین انرژی پرقدرت و مدیریت حرارت بسیار زیاد و کوچکسازی اجزای آن برای نصب در کشتیها و دیگر پلتفرمها اشاره کرد.
تمرکز اصلی ژاپن مقابله با موشکهای هایپرسونیک است. این موشکها بهدلیل توانایی مانور چشمگیر، بهراحتی امکان رهگیری ندارند و به گلولههای هوشمندی نیاز دارند که بتوانند در میانهی مسیر بهصورت دقیق هدف را دنبال و منهدم کنند. این گلولهها باید از مواد مقاومی مانند تنگستن ساخته شوند و به حسگرها و سامانههای هدایت آنی مجهز باشند.
0 دیدگاه