به گزارش پارسینه به نقل از خبرانلاین تیم فوتبال نوجوانان ایران جمعه شب با شکست 3 بر یک مقابل تاجیکستان از رقابتهای جام ملتهای زیر 17 سال کنار رفت و نتوانست سهمیه حضور در جام جهانی را کسب کند. نوجوانان ایران در شرایطی از این مسابقات کنار رفتند که در مرحله گروهی با کرهشمالی، عمان و تاجیکستان همگروه بودند ولی از 3 مسابقه تنها یک امتیاز کسب کردند و از دور رقابتها کنار رفتند.
حذف باورنکردنی از سادهترین گروه مسابقات!
تیم نوجوانان ایران در گروه D رقابتهای جام ملتهای زیر 17 سال آسیا با کرهشمالی، عمان و تاجیکستان همگروه بود و در شرایطی که تصور میشد با صعود از این مرحله سهمیه حضور در جام جهانی را کسب کند، بدون کسب پیروزی و با تنها یک امتیاز به عنوان تیم آخر گروه از دور رقابتها کنار رفت. ایران درحالی نتوانست سهمیه جام جهانی را کسب کند که این دوره برای نخستین بار با 48 تیم برگزار میشود و قاره آسیا با احتساب قطر میزبان، 8 نماینده در مسابقات خواهد داشت ولی ایران نمیتواند در این دوره شرکت کند. شاگردان عباس چمنیان در جام ملتها فقط از افغانستان و تایلند بهتر نتیجه گرفتند و یکی از 3 تیمی بودند که حتی یک برد هم کسب نکردند.
نوجوانان ایران در دوره قبلی رقابتها با قرار گرفتند در رتبه سوم مسابقات به جام جهانی رسیدند و در آن مسابقات هم نتایج درخشانی کسب کردند. نوجوانان ایران با برتری مقابل برزیل به مرحله یکهشتم نهایی رسیدند و در این مرحله با شکست در ضربات پنالتی حذف شدند ولی در دوره بعدی رقابتها که برای اولین بار با 48 تیم برگزار میشود، حضور نخواهند داشت.
پیشبینی میکردم این تیم نتیجه نگیرد
احسان خرسندی، سرمربی تیم نوجوانان پرسپولیس، در گفتوگو با خبرآنلاین در خصوص نتایج ضعیف نوجوانان ایران گفت: «چون من در بطن ماجرا هستم و بازیکنان تیمم در اکثر اردوها حضور داشتند، میتوانم بگویم که چه اتفاقاتی افتاد و روند تیم را مثبت نمیدیدم. آقای چمنیان در تمرینات و بازیها حضور نداشتند و خیلی از بازیکنان شایسته هم دعوت نشدند. پیشبینی اینکه تیم ضعیف کار کند و نتیجه نگیرد را کرده بودم ولی اینکه به این شکل حذف شویم و انقدر بد بازی کنیم را نه. حداقل از چمنیان توقع داشتیم بعد از این همه سال که در فوتبال هستند، تیم منظمتری از نظر تاکتیکی ببینیم».
انتخاب بحثبرانگیز عباس چمنیان
هدایت تیم نوجوانان در این دوره از رقابتها برعهده عباس چمنیان بود که پس از سالها بار دیگر به تیم نوجوانان برگشت. او در سالهای 2016 و 2017 هم سرمربی نوجوانان بود که در جام جهانی نتایج درخشانی کسب کرد و تیمش را به مرحله یکچهارم نهایی رساند ولی بعد از ناکامی در جام ملتهای نوجوانان سال 2018 و حذف از مرحله گروهی در تقابل با اندونزی، هند و ویتنام از کار برکنار شد. نوجوانان ایران در آن دوره مقابل اندونزی شکست خوردند و با هند مساوی کردند و فقط ویتنام را شکست دادند تا از مرحله گروهی حذف شوند. اتفاقی که در این دوره هم رخ داد و تیم نوجوانان با چمنیان نتوانست حتی از مرحله گروهی صعود کند.
عباس چمنیان در شرایطی به تیم نوجوانان ایران برگشت که طی سالهای اخیر فعالیت خاصی در زمین مربیگری نداشته و جز یک مقطع حضور کوتاهمدت در کادر فنی تراکتور، دیگر در تیمی مربیگری نکرده بود. او پیش از حضور در ردههای پایه تیم ملی هم در چند مقطع سرمربی تیمهایی چون نفتوگاز گچساران و پیام مشهد بوده که عملکرد قابل توجهی هم در این تیمها نداشته است. فدراسیون فوتبال پس از ناکامی اخیر تیم نوجوانان، با جدایی چمنیان موافقت کرده است.
فدراسیون میتوانست انتخاب بهتری داشته باشد
خرسندی درباره انتخاب عباس چمنیان گفت: «قطعا اگر میخواستند، میتوانستند مربی بهتر بیاورند و حتی از مربی خارجی استفاده کنند. این بچهها احتیاج به آموزش دارند و من احساس میکنم این اتفاق نیفتاد و میتوانستند انتخاب بهتری داشته باشند. البته عباس چمنیان هم یک دوره در جام جهانی نتایج خوبی کسب کرد و انتقاد دیگر هم این است که کمکهای او خیلی بهروز نبودند و از یک خطه خاصی هم انتخاب شدند و این اتفاقات دست به دست هم داد تا تیم نتیجه نگیرد».
غیبت بازیکنان شایسته در فهرست تیم ملی
پیش از شروع مسابقات، انتقادات زیادی از سوی مربیان پایه نسبت به فهرست تیم ملی بهوجود آمد. این موضوع باعث شد شایعاتی در خصوص نحوه انتخاب بازیکنان هم به گوش برسد که البته احسان خرسندی آن را تایید نمیکند. او در این خصوص گفت: «چون نفرات خیلی خوبی بیرون بودند و فوتبالیستهای بهتری نسبت به بازیکنان حاضر در لیست بیرون بودند، خیلی حرفها بهوجود میآید ولی به هیچ عنوان نمیتوانم چیزی را تایید کنم و سلامت کاری چمنیان برای من واضح است».
عدم حضور کادر فنی تیم نوجوانان در مسابقات باشگاهی
سرمربی تیم نوجوانان پرسپولیس از غیبت کادر فنی تیم ملی در مسابقات لیگ تهران هم گلایه کرد و گفت: «وقتی در لیگ تهران تیمهای مثل پرسپولیس، استقلال، سایپا و کیا هستند، این لیگ از لیگ کشور هم قویتر است. در لیگ کشور فقط فولاد و سپاهان هستند. چنین تیمهایی در لیگ تهران هستند و ستارگان حاضر در این لیگ با بزرگسالان تمرین میکنند. همین الان 4 بازیکن نوجوانان پرسپولیس با تیم اصلی تمرین میکنند. توقع بود خود آقای چمنیان این پتانسیل را از نزدیک ببیند و حالا نه همه مسابقات ولی یکسری بازی تیمهای مدعی را ببیند و قطعا نظرش تغییر میکرد».
به آینده این فوتبال خوشبین نیستم!
خرسندی درباره ناکامیهای سریالی فوتبال ایران در ردههای پایه گفت: «مگر میشود تیم نوجوانان و جوانان شما صعود نکند؟ نونهالان ما هم در کافا به افغانستان باخت و زنگ خطر از همان روز به صدا درآمد. با نتایج نوجوانان و جوانان نمیتوانیم به آینده این فوتبال خوشبین باشیم. هرچقدر روی فوتبال پایه سرمایهگذاری کنیم ولی وقتی بچهها جام جهانی را نبینند و از گروه کرهشمالی، عمان و تاجیکستان حذف شوند و به جام جهانی 48 تیمی نروند، خب نمیتوان برای آنها آینده روشنی متصور شد. تلاش باشگاهها باید این باشد که نگاه ویژهتری به تیمهای پایه داشته باشند».
واکنش مجید جلالی به ناکامی تیم نوجوانان
مجید جلالی، مدیر توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال در گفتوگو با خبرآنلاین درباره ناکامی تیم نوجوانان گفت: «مشکلی که ما در فوتبال پایه داریم، بنیادی است. ما تازه به اینجا نرسیدهایم و اگر منصفانه و کارشناسی نظر دهند، مشکلات فوتبال پایه عمیق است. چه در حوزه آموزش تیمهای پایه در سطح کشور و چه آموزش مربیان پایه و برگزاری مسابقات فوتبال پایه که همه با اشکالات اساسی مواجه است. نتایج تیم نوجوانان قابل دفاع نیست و جای اما و اگر ندارد. این نتایج باید سرفصلی شود که بهطور کاملا عمیق به مشکلات فوتبال پایه بپردازیم و کاملا کارشناسیشده و بنیادی مشکلات را بررسی کنیم و راهکار داشته باشیم. اینکه گردن مربی و بقیه بیندازیم، برخورد کارشناسانه و عمیقی نیست. فوتبال پایه ما مشکل دارد و باید برای حل آن طرح داشته باشیم. از امروز جلسات متعددی را در این زمین برگزار کردیم تا ریشهیابی کنیم و بعد طرح و ایده داشته باشیم».
او درباره عدم دخالت خود در انتخاب سرمربی تیم نوجوانان گفت: «بله من دخالتی نداشتم. تیم نوجوانان یکی از مسئولیتهای ما است ولی خیلی مسئولیتهایی که برای مدیر توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال است، بهدلیل مشکلات اساسنامهای، از حیطه ما خارج است. انتخاب مربیان، نظارت روی تیمهای ملی، طرح برای کمیته آموزش، کمیته جوانان، فوتسال، ساحلی و فوتبال زنان همه باید زیر نظر ما باشد. ما طرح و برنامه را دادیم ولی باید تصویب و اجرا شود و اینجا بهخاطر مشکلات اساسنامه اتفاق نیفتاده. به الزام فیفا، Technical Director را گذاشتهاند ولی این در اسانامه فدراسیون فوتبال جایی ندارد. این مشکلات باید رفع شود و بارها در جلسات گفتهایم و حتی به تنش هم کشیده شده و تا این مشکلات حل نشود، نمیتوان کاری کرد. طرح اینکه چرا فوتبال پایه، آکادمیها تیمهای ملی مشکل دارد را دادهایم ولی مشکل تشکیلاتی است».
جلالی در حصوص وعدههای تاج برای حل این مشکلات میگوید: «مهدی تاج گفت اینها زمانبر است و باید مجمع جدید برگزار شود که تصویب کنند. با خود مهدی تاج که حرف میزنم، این عزم را میبینم و دلیل اینکه در این کار ماندهام، همین است. من بیش 14 ماه است که در این پست حضور دارم. طرح برای تحول نظام آموزشی مربیان داریم که طرح وسیعی است و گفتیم باید کامل تغییر کند. خب 10 ماه پیش در هیاترئیسه بحث شد و گفتند آموزش برای شما نیست. جوانان برای شما نیست. چون در اساسنامه نیامده است. من فیفا را نشان دادم، آنها اساسنامه را گفتند. من با استناد به فیفا وارد فدراسیون شدم. من با آن دیدگاه آمدهام ولی ضامن اجرایی آن اساسنامه است».
ورود فوری فدراسیون فوتبال پس از فاجعه تیم جوانان
ناکامیهای اخیر تیمهای نوجوانان و جوانان انتقادات زیادی را نسبت به عملکرد فدراسیون فوتبال بهدنبال داشته است. فدراسیون فوتبال هم پس از این ناکامیها چند جلسه فوری تشکیل داد تا در خصوص نتایج اخیر صحبت شود. جلالی در خصوص جلسات اخیر فدراسیون فوتبال پس از ناکامی تیمهای جوانان و نوجوانان گفت: «جلسه طولانی و سنگینی داشتیم. همه ارکان فدراسیون و سرمربی تیم ملی بودند و خیلی بحث شد. نتایج تیم نوجوانان باعث شده ارکان فدراسیون با حساسیت ویژهای موضوع را دنبال کنند. دیروز هم 4 جلسه داشتم و گفتم اگر گوش ندهید، ناکامیهای بعدی هم در انتظارمان است و باید تغییرات بنیادی داشته باشیم. فکر کنم شاید این نتیجه تلخ نوجوانان بتواند باعث ایجاد رویکرد جدیدی در فدراسیون فوتبال شود».
0 دیدگاه