طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله غذای سنتی ارومیه

آش یرتخلی غذای سنتی و محلی شهر ارومیه است.
طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله غذای سنتی ارومیه
به گزارش پارسینه به نقل از ایسکانیوز؛ آش یرتخلی غذای سنتی و محلی شهر ارومیه است و یرتخلی در زبان ترکی به معنای پاره پاره و نام دیگر این غذا تورشوله آش است.

مواد لازم

کلم برگ سفید 500 گرم

دیگران چه می خوانند:

بلغور یک پیمانه

برنج نصف پیمانه

نخود نصف پیمانه

لوبیا نصف پیمانه

روغن جامد به مقدار لازم

نعنا داغ به مقدار لازم

پیاز داغ برای تزئین آش به مقدار لازم

پیاز 1 عدد بزرگ

نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری سر پر

رب 2 قاشق غذا خوری سرخالی

آبغوره به مقدار لازم

نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله

ابتدا پیاز بزرگ رو خرد کرده و با روغن و ادویه ها به غیر از نمک تفت بدید، سعی کنید مقدار کمی روغن بریزید چون هم برای رب و هم پیاز داغ و نعنا داغ هم روغن به آش اضافه می شود.

بهتر هست بلغور رو چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار هم آب آن را عوض کنید و داخل قابلمه بریزید و روی آن آب اضافه کنید.

اجازه دهید تا به جوش که افتاد کلم برگ خرد شده همراه با نمک را اضافه کنید.

برنج را شسته و به مواد اضافه کنید. میزان پخت برنج نباید در حدی باشد که برنج وا برود که این نکته کاملا به ذائقه شما ارتباط دارد.

بعد از نیم پخت شدن کلم ها یه قاشق نعنای خشک، نخود و لوبیاهای پخته شده را هم اضافه کنید.

یک قاشق کوچیک روغن داخل تابه بریزید و همراه با زردچوبه و 2 قاشق رب گوجه فرنگی تفت دهید تا خامی ربگرفته شود و رنگ خوبی پس بدهد. بعد از تفت دادن مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاد تا غلظت آن مانند سس شود.

بعد از پخت کامل برنج و بلغور و کلم ها آبغوره را به آش اضافه کنید. ترشی این آش به ذائقه افراد بستگی دارد .

ارومیه ای ها برای این آش شیره سماق استفاده می کنند که می توان آن را در منزل تهیه کرد. باید سماق را چند ساعت قبل خیس کنید آب سماق را از صافی رد کرده و آب حاصله را بجوشانید و سس غلیظ سماق را به رب گوجه اضافه کرده و بعد به آش اضافه کنید.

سپس با نعنا و پیاز داغ روی آش را تزیین کنید، نوش جان.

طرز تهیه آش یرتخلی یا تورشوله غذای سنتی ارومیه

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟