به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، یک پژوهشگر از شناسایی و خوانش یک کتیبه منتسب به دوره ساسانی در «نقش رستم» خبر داد.
ابوالحسن اتابکی، پژوهشگر آزاد با اشاره به جایگاه محوطه نقش رستم، که آرامگاه شاهان هخامنشی بوده و بار معنوی نقش برجستههای و سنگنگاره های آن گفت: داریوش بزرگ، اردشیر و شاهپور اول ساسانی، اعلامیههای سیاسی ـ مذهبی و در عین حال تبلیغاتی خود را بر دیواره صخرههای نقش رستم و کعبه زرتشت برای آیندگان به نگارش در آوردهاند و نجیبزادگان و پارسایان قلعه نقش رستم و شهر استخر نیز با نگرش به همین «تقدس کوهستان» به کمک کاتبان محلی، اندیشههای خود را در جملاتی کوتاه روی تختهسنگها همواره نگاشتهاند.
نویسنده کتاب «شهر استخر و آثار دشت مرودشت» افزود: بخشی از این کتیبههای به نگارش درآمده شامل پند و اندرزهایی میشود که مفاهیم متفاوت اخلاقی را در بر میگیرند. برخی از آنها اشاره به ساختوسازهای فراز کوهستان دارد و بخشی دیگر نیز جملات دعایی است که به آمال و آرزوهای فردی پرداخته است.
او درباره سنگنوشته شناسایی شده در نقش رستم توضیح داد: سنگنوشته نویافته حاضر نیز که با همکاری خانم ابراهیمی و دکتر فضلاله حبیبی کشف شده و مورد بررسی و خوانش قرار گرفته و در فصلنامه «آوای تاریخ» در تهران به چاپ رسیده است که متن آن در برگیرنده اندرزی کوتاه به «خط پهلویِ کتابی» است که در یک سطر به شکل افقی بر سنگهایی هموار بر فراز کوهستان نقش بسته است. موضوع این اندرز، تقابل و هماوردی میان دو نیروی «هوشیاری» و «دانایی» است که از دیدگاه نویسنده یا کاتب آن، تنها راه هماوردی با انسان هشیار و بیدارتَن، کسی است که دارای قدرت دانایی باشد.
0 دیدگاه