به گزارش پارسینه؛ در این رویداد استاد خلیل شیخ، نوازندهی ایرانی سبک موسیقی مقامی خراسان، همراه با 5 نوازندهی برگزیده دیگر از منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا، در رویداد بینالمللی موسیقی ابن بطوطه، پیوند تاریخی مشترک مردم جهان با موسیقی را زنده کردند.
ابن بطوطه یکی از نامدارترین جهانگردان مسلمان منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا و زادهی مراکش است که در حدود 700 سال قبل سفرهای متعددی را به مناطق مختلف جهان آن روز از مصر و شام و عربستان و ایران گرفته تا هند و چین و اروپا را در کارنامهی خود دارد. ابن بطوطه کمابیش همعصر با مارکو پولو بود اما بیش از سه برابر مارکوپولو یعنی نزدیک به 120 هزار کیلومتر را در سرتاسر جهان پیمود. یکی از مناطقی که این جهانگرد نامی آن دوران بسیار از آن گذر کرد ایران بود که گفته میشود وی چهار یا پنج بار از آن گذر کرد و در آن به زبان پارسی با مردم در ارتباط بود و از آن سفرنامههای مختلفی برجای مانده است.
رویداد موسیقی ابن بطوطه برای گرامیداشت میراث این جهانگرد نامی و پیوند دهندهی تاریخ کهن منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا، در روز 11 خرداد ماه 1403 در سالن تاتر هنرهای دیجیتال دوبی برگزار شد و با استقبال گستردهی مخاطبانی از سراسر جهان روبهرو شد.
در این رویداد، 5 نوازنده، از 5 منطقهی جغرافیایی که ابن بطوطه به آنها سفر کرده، در پرفرمورنس موسیقایی شرکت داشتند که از ایران، استاد خلیل شیخ، نوازندهی موسیقی مقامی خراسان به نمایندگی از ایران اجرای موسیقی داشت. خلیل شیخ از نوازندگان برجستهی ایرانی سبک موسیقی مقامی خراسان است که در سالهای اخیر اجراهای متعددی در کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی داشته که با استقبال خوبی روبهرو شده است.
از کشورهای دیگر نیز نوازندگانی از کشورهای مراکش، تونس، اردن، شبه جزیرهی عربستان و هند به اجرای موسیقی محلی کشور خود به صورت سولونوازی و یا گروهی پرداختند.
پایان خبر/
0 دیدگاه